Perchezitii la CNADNR: Amenzi rutiere de 2 milioane de lei incasate pe o platforma online fantoma

Luni, 02 August 2021, ora 12:575413 citiri
Perchezitii la CNADNR: Amenzi rutiere de 2 milioane de lei incasate pe o platforma online fantoma
Foto: Arhiva Ziare.com

Politistii fac perchezitii, miercuri dimineata, intr-un dosar in care mai multi functionari publici sunt suspectati de uzurparea functiei, cu consecinte deosebit de grave, ceea ce a provocat un prejudiciu statului de peste 2 milioane de lei.

Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si ai Directiei Operatiuni Speciale efectueaza 14 perchezitii in Bucuresti, Giurgiu si Cluj, la sediul unor institutii publice si firme, precum si la locuintele unor persoane vizate de ancheta, informeaza un comunicat al Politiei Romane.

Sase suspecti vor fi adusi cu mandat la audieri.

Potrivit unor surse citate de Realitatea TV suspecti sunt angajati de la Prefectura Giurgiu si CNADNR. News.ro sustine ca subprefectul de Giurgiu, Laurentiu Tintea, si fostul director al Directiei de Taxe si Impozite Locale Giurgiu, Marlena Hroniade, sunt vizati de perchezitii. Anchetatorii ar fi descins inclusiv la sediul central al CNADNR.

Potrivit anchetatorilor, functionarii din cadrul unei institutii publice ar fi incheiat cu reprezentantii unor firme un protocol avand ca obiect incasarea online a amenzilor rutiere si pentru lipsa rovinietei.

Incasarea se facea in numele si pe seama autoritatilor locale, prin intermediul unei platforme online. Insa platforma administrata de firma Risc Consulting nu era autorizata, asa ca cei amendati plateau de buna credinta, dar banii nu ajungeau la stat, ci in buzunare private.

Astfel, ar fi fost incasati, in perioada iunie 2015-iulie 2016, peste 2.270.000 de lei.

Perchezitiile de azi se desfasoara sub coordonarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

B.B.