Fumatorii consuma mai mult decat nefumatorii: Cati bani vor pierde localurile cu Legea antifumat

Joi, 17 Martie 2016, ora 19:04
3863 citiri
Fumatorii consuma mai mult decat nefumatorii: Cati bani vor pierde localurile cu Legea antifumat
Foto: Arhiva Ziare.com

Legea antifumat, intrata in vigoare de joi, va avea ca efect pe termen scurt scaderea vanzarilor in cluburi si restaurante cu circa 10%, pentru ca fumatorii sunt majoritari in restaurante si consuma, in medie, mai mult decat nefumatorii, insa apoi incasarile isi vor reveni, a declarat, joi, presedintele Organizatiei Patronale a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (HORA), Dragos Petrescu, intr-o conferinta de presa.

Datele patronatului arata ca fumatorii petrec cu 20% mai mult timp decat nefumatorii in restaurante sau baruri, iar nota de plata a celor care fumeaza este, in medie, cu 10% mai mare, transmite News.ro.

"Nu e un proces usor de aplicat. Peste 50% dintre clienti sunt fumatori, nu e usor sa le oferim in continuare posibilitatea de a fuma. Vom lua toate masurile necesare pentru ca legea sa fie aplicata in industria ospitaliera", a spus Petrescu.

Legea antifumat a intrat in vigoare: Unde se poate fuma si unde nu. Ce poti pati daca o incalci

Asociatia estimeaza ca, in prima faza, efectul va fi o scadere a incasarilor restaurantelor, barurilor si cluburilor cu circa 10%, insa vanzarile isi vor reveni dupa circa trei luni, pe masura ce clienti se vor obisnui cu noua legislatie antifumat.

Legea antifumat, care a intrat in vigoare joi, interzice fumatul in toate spatiile publice inchise, spatiile inchise de la locul de munca, mijloacele de transport in comun, locurile de joaca pentru copii, exceptie facand celulele pentru detinuti din penitenciarele de maxima siguranta.

Conform acestei legi, spatiul public inchis este orice spatiu accesibil publicului sau destinat utilizarii colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperis, plafon sau tavan si care este delimitat de cel putin doi pereti, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#incasari restaurante lege antifumat, #restaurante lege antifumat, #lege antifumat efecte, #lege antifumat , #Legea antifumat