Frauda la referendum: Alti 13 urmariti penal in Constanta

Joi, 22 Noiembrie 2012, ora 13:07 2404 citiri

13 membri de la doua sectii de votare de pe raza judetului Constanta sunt urmariti penal pentru fraude la referendumul din 29 iulie, organizat pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

"La data de 21 noiembrie 2012, procurorii au dispus inceperea urmaririi penale fata de invinuitii Simion Lenuta Lacramioara, Andronic Georgiana, Miutu Marioara, Covaliuc Razvan Alexandru, Ghibaldan Daniela, Gradisteanu Andrei Alexandru si Stanimir Violeta, membri ai sectiei de votare nr. 488 din localitatea Lumina, precum si fata de Iordan Elena, Gradisteanu Gheorghe, Negoita Felicia, Tache Constantin, Varvaroiu Vasilica si Tache Adelina Gabriela, membri ai sectiei de votare nr. 489 din localitatea Lumina", se arata intr-un comunicat remis presei de Parchetul General.

Invinuitii sunt acuzati ca au introdus in urna un numar suplimentar de buletine de vot, corespunzator unor persoane care nu s-au prezentat la urne si a caror semnatura a fost executata in fals, denaturand, in acest mod, realitatea datelor inscrise in documentele intocmite la nivelul biroului electoral.

De asemenea, miercuri, Ministerul Public a anuntat ca s-a inceput urmarirea penala fata de cinci membri ai unei sectii de votare din localitatea constanteana Ovidiu, acestia fiind invinuiti de fapte similare.

C.B.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News