Frauda la Muzeul din Targu Mures: Tablouri de colectie, inlocuite cu niste falsuri (Video)

Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 20:172685 citiri
Frauda la Muzeul din Targu Mures: Tablouri de colectie, inlocuite cu niste falsuri (Video)

O expertiza demarata de Ministerul Culturii la Muzeul Judetean din Targu Mures a scos la iveala ca 18 tablouri de colectie expuse acolo au fost inlocuite cu falsuri, o ancheta penala fiind deschisa de oamenii legii in acest caz.

In urma unui inventar solicitat de Minister in anul 2005, a reiesit ca 18 tablouri originale din colectia "Tezaur", apartinand unor pictori precum Hans Mattis Teutch au fost sustrase din muzeu si inlocuite cu niste falsuri, transmite B1Tv.

Operele de mare valoare artistica ar fi fost inlocuite in urma cu mai multi ani, motiv pentru care principalul suspect in cazul fraudei este fosta directoare a sectiei de Arta a muzeului, iesita acum la pensie. Politistii au deschis deja un dosar penal pe numele ei, urmand a se stabili gradul de implicare al acesteia in comiterea fraudei.

Anchetatorii au ajuns la concluzia ca inlocuirea tablourilor a fost facuta cu precautie, fiecare fals fiind inregistrat cu acelasi numar de inventar ca originalul. De la demararea anchetei si pana in prezent un singur tablou a fost recuperat, si anume o pictura realizata de pictorul impresionist Hans Mattis Teutch, in valoare de 35.000 de euro.

Potrivit City News, fiecare tablou disparut valora in jur de 15.000 de euro.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii