Frauda de peste doua milioane de lei la CNAS - doi medici trimisi in judecata

Joi, 28 Martie 2013, ora 16:29
3764 citiri
Frauda de peste doua milioane de lei la CNAS - doi medici trimisi in judecata
Foto: Evenimentul Zilei

Doi medici si o farmacista au fost trimisi in judecata in cazul fraudei cu retete medicale false, prejudiciul creat Casei Nationale de Asigurari de Sanatate fiind de peste doua milioane de lei.

Doctorul Tiberius Viorel Mogos (58 de ani) (foto) si proprietara lantului de farmacii 2NA Farm, Doina Oprea (47 de ani), sunt acum pusi sub acuzare de procurori pentu sute de infractiuni privind retetele medicale falsificate. Cea de-a treia persoana cercetata in dosar este medicul Carmen Dondoi, scrie Evenimentul Zilei.

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, prin ordonanta din data de 19.03.2013, extinderea cercetarilor si inceperea urmaririi penale intr-o cauza avand ca obiect falsificarea unor retete de catre anumite cadre medicale, in baza carora s-au decontat sume importante prin intermediul Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (C.A.S.M.B.).

Potrivit procurorilor, in perioada 01.09.2008 - 31.08.2009, Tiberius Viorel Mogos, in calitate de medic primar ar fi intocmit in mod fictiv retete gratuite pentru medicamente antidiabetice folosind informatii referitoare la pacienti carora nu le-a recomandat aceste medicamente sau referitoare la pacienti care nu se aflau in evidenta sa, ori folosind datele de stare civila ale unor persoane decedate.

Carmen Dondoieste acuzata de fals material in inscrisuri oficiale (430 de acte materiale), complicitate la uz de fals (430 de acte materiale) si complicitate la inselaciune, iar Doina Oprea Georgeta a fost trimisa in judecata sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale (1373 acte materiale), uz de fals si inselaciune.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#medici trimisi judecata frauda, #dosar frauda medicamente , #frauda