Frauda cu "carti rare" la Biblioteca Metropolitana: Fostul director si 4 suspecti, retinuti

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 09:101921 citiri
Frauda cu "carti rare" la Biblioteca Metropolitana: Fostul director si 4 suspecti, retinuti
Foto: orasulm.eu

Fostul director al Bibliotecii Metropolitane din Bucuresti, Florinel Rotaru, si alti patru suspecti au fost retinuti, marti seara, intr-un dosar de coruptie cu prejudiciu de cinci milioane de lei.

Persoanele retinute sunt implicate intr-o ancheta ce vizeaza achizitia de carti la preturi supraevaluate, mai multe perchezitii avand loc marti, in Bucuresti si trei judete.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 au decis sa ii retina pe cei cinci suspecti, dupa ce au stabilit ca nu au spus adevarul in timpul audierilor.

Frauda de milioane de lei la Biblioteca Metropolitana - perchezitii si mandate de aducere

Ei sunt acuzati ca ar fi cumparat carti rare si pachete de turism, ar fi inchiriat sali de conferinte si ar fi contractat diverse lucrari la preturi supraevaluate.

Alte 11 persoane implicate in dosar au fost lasate sa plece dupa audieri, pentru ca au fost sincere in fata investigatorilor si si-au recunoscut faptele.

Politistii au facut, marti, 18 perchezitii la sediul Bibliotecii Metropolitane din Capitala si la alte 17 adrese din Bucuresti, Ilfov, Giurgiu, Dambovita si Teleorman, intr-un dosar privind achizitia de catre institutie a unor carti rare supraevaluate, cu un prejudiciu de aproximativ cinci milioane de lei.

Frauda la Biblioteca Metropolitana: Ce spun vechea si noua conducere (Video)

Floriner Rotaru a declarat marti, inainte de audieri, ca nu a incalcat nicio lege in momentul achizitionarii cartilor.

"Totul s-a facut in mod legal si am imbogatit patrimoniul cultural, si al Romaniei, si direct al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti", a precizat Rotaru, adaugand ca nu a fost realizata nicio expertiza in legatura cu "preturile supraevaluate".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News