Frauda bancara: 10 persoane au fost arestate - UPDATE

Sambata, 03 Noiembrie 2012, ora 08:37
5898 citiri
Frauda bancara: 10 persoane au fost arestate - UPDATE
Foto: Arhiva

Tribunalul din Calarasi a decis, sambata, sa emita mandate de arestare preventiva pentru 10 persoane, in dosarul bancherilor acuzati de frauda.

Potrivit Romania Tv, Tribunalul Bucuresti va anunta decizia pentru restul inculpatilor in cursul serii de sambata.

Sambata dimineata, persoanele retinute in Capitala au fost eliberate, pana la pronuntarea verdictului, din cauza ca a expirat mandatul de retinere pentru 24 de ore.

Invinuitii au fost acuzati ca fac parte dintr-un grup infractional si ca obtineau credite de la banci cu ajutorul unor acte false, cu sprijinul Fondului Monetar de Garantare a creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), care oferea scrisori de garantii, dar si a lui Mihai Grigoroiu, angajat in Ministerul Economiei, care a intermediat obinerea de fonduri europene in moduri ilegale.

Frauda bancara: Cum actiona reteaua cu relatii in Senat, ANAF, ministere si banci

Reteaua infractionala ar fi avut legaturi in Senat, ANAF si AVAS, care le oferea protectie, potrivit referatului DIICOT, prin care se cerea arestarea a 33 de invinuiti pentru 29 de zile.

Procurorii au precizat ca, in perioada 2010 - 2012, membrii gruparii au obtinut in mod fraudulos 40 de credite, de la 16 unitati bancare ale BCR, BRD si CEC Bank, prejudiciile fiind estimate la 22 de milioane de euro.

Joi, la sediul DIICOT, au avut loc audieri timp de peste 15 ore, fiind intervievate in jur de 100 de persoane.

Vineri, au iesit la iveala primele interceptari telefonice in acest caz, in care sunt mentionate si nume foarte cunoscute, cum ar fi cel al miliardarului Ioan Niculae, patronul Interagro, sau al fostului sef al Politiei Romane, Pavel Abraham.

DIICOT a retinut 33 de persoane, printre care se numara vicepresedintele bancii BRD-Groupe Societe Generale, Claudiu Cercel, liderul grupului Daniel Ruse, fost candidat la Primaria Oltenita, Florian Dragos Diaconescu, fost general DIE/SIE, precum si fratii afaceristi Moga.

Aurel Saramet, presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, (FNGCIMM) este cercetat in libertate.

Ulterior, DIICOT a facut cerere la Tribunalul Bucuresti pentru arestarea persoanelor retinute pentru 29 de zile, insa acestea nu au fost aprobate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#suspecti frauda bancara eliberati, #eliberare implicati frauda bancara, #ancheta frauda bancara , #frauda
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
ma bucur din suflet sa aflu asta !