Frauda bancara Reteaua avea relatii in Senat, AVAS, ANAF, ministere

Vineri, 02 Noiembrie 2012, ora 13:44
3421 citiri
Frauda bancara Reteaua avea relatii in Senat, AVAS, ANAF, ministere
Foto: Arhiva

Functionari cu rang inalt din Senat, ministerele Economiei si Agriculturii sau din ANAF, AVAS si Fondurile Nationale de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri sau a Creditului Rural formau cercul relational al gruparii de fraude bancare, sustine DIICOT.

Procurorii arata, in referatul cu propunerea arestarii preventive a 33 de persoane din gruparea care se ocupa cu fraude bancare, ca unul dintre liderii gruparii, Mihai Stan, "a reusit sa penetreze prin intermediul unor persoane care au sprijinit gruparea institutii importante ale statului".

"Astfel liderul gruparii, Mihai Stan, a reusit sa-si creeze un cerc relational extrem de important, cerc relational din care fac parte functionari cu rang inalt din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ministerului Agriculturii, Senatul Romaniei, AVAS, Fondului de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, ANAF, Fondul National de Garantare a Creditului Rural si alte structuri ale statului roman", noteaza anchetatorii in documentul citat.

Procurorii DIICOT au retinut 33 de persoane, printre care liderul gruparii, Daniel Ruse, si vicepresedintele BRD, Claudiu Cercel, iar Aurel Saramet va fi cercetat in libertate in dosarul bancherilor acuzati de inselaciune si spalare de bani, in care prejudiciul a fost estimat la 22 milioane de euro.

Frauda bancara: DIICOT a facut cererea de arestare preventiva

Anchetatorii au audiat la DIICOT - Serviciul Teritorial Bucuresti persoanele cercetate in acest dosar si au emis ordonante de retinere pentru 33 dintre acestea.

Cine sunt invinuitii?

Printre cei retinuti de procurori sunt Alexandru Claudiu Cercel-Duca, vicepresedinte BRD, Florian Dragos Diaconescu, fost general DIE, liderul gruparii, Daniel Ruse, si fratii Moga, au declarat vineri surse judiciare.

Aurel Saramet, suspendat de la conducerea Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri in urma cercetarilor din acest dosar, va fi cercetat in libertate. Saramet a fost lasat sa plece de la DIICOT vineri, in jurul orei 00.15. El va fi chemat, cel mai probabil, in perioada urmatoare pentru a da noi declaratii, au spus sursele citate.

Cele 33 de persoane retinute au fost duse in arestul Politiei Capitalei, urmand ca vineri sa fie prezentante instantei Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva.

La audieri au fost duse joi o suta de persoane, intre care Aurel Saramet si angajati din Ministerul Economiei, dupa ce anchetatorii au descins la locuintele a 50 de suspecti si la sediile societatile acestora din Bucuresti, Ilfov, Calarasi si Giurgiu.

Invinuitii din dosar sunt acuzati ca ar fi obtinut, in mod ilegal, de la Ministerul Economiei, in baza unor documente falsificate, finantarea unor proiecte de achizitii utilaje, prin intermediul unor societati comerciale controlate de catre liderii gruparii, potrivit Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Activitatea infractionala a fost sprijinita, au aratat procurorii, de catre invinuitii Aurel Saramet, avand calitatea de director al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Alexandru Claudiu Cercel-Duca, vicepresedinte BRD, Mihai Grigoroiu, Catalin Ionut Rosu si Andrei Atanasiu, angajati in cadrul Ministerului Economiei, si Florian Dragos Diaconescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#frauda bancara Senat, #frauda bancara AVAS, #frauda bancara ANAF , #frauda
Comentarii