Frauda bancara: Daniel Ruse, unul dintre liderii bancherilor, a disparut

Duminica, 04 Noiembrie 2012, ora 09:52
3692 citiri
Frauda bancara: Daniel Ruse, unul dintre liderii bancherilor, a disparut
Foto: Adevarul

Unul dintre liderii bancherilor implicati in frauda de 22 de milioane de euro, Daniel Ruse, nu a venit sa se predea la cercetari penale. Acesta a primit mandat de arestare pentru 29 de zile.

Frauda de zeci de milioane de euro: Bancheri saltati de politie, doi retinuti (Video)

Conform Romania TV, el este liderul retelei pe zona Oltenita. El era cel care se ocupa de racolarea persoanelor din Sintesti, folosite la contractarea de credite false. A fost cautat de anchetatori acasa si in mai multe locuri, insa nu a fost gasit.

Daniel Ruse a fost dat in urmarire generala. El a primit mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile. Tribunalul Bucuresti s-a pronuntat, sambata, la orele 20.00, in aceasta cauza, dar ordonanta lui de retinere expirase deja de mai multe ore, pentru ca sedinta de judecata a durat pana tarziu cu o seara inainte. Dupa expirarea acelei ordonante, Ruse a putut sa plece, fiind liber.

Daniel Ruse nu s-a prezentat, insa, pentru cercetari, asa cum au facut ceilalti membri ai gruparii care au fost arestati, respectiv cele 16 persoane care au primit mandate de arestare.

Frauda bancara Isarescu cere moderatie: Nu exista o caracatita a bancherilor!

Cand va fi gasit de anchetatori, Ruse va fi dus direct in arest.

Daniel Ruse a candidat ca independent la alegerile din 2008 pentru Primaria Oltenita, ulterior cumparandu-si o ferma de porci si coordonand obtinerea de credite cu documente false.

Potrivit DIICOT, in perioada 2010 - 2012, membrii gruparii, formate din 48 de persoane, au obtinut in mod fraudulos 40 de credite, de la 16 unitati bancare ale BCR, BRD si CEC Bank, prejudiciile fiind estimate la 22 de milioane de euro.

Invinuitii sunt acuzati de obtinerea, in mod ilegal, a unor credite, in baza unor documente falsificate. Banii erau destinati finantarii unor proiecte de achizitii de utilaje, prin intermediul unor firme controlate de liderii gruparii.

Acestia ar fi obtinut scrisori de garantare de la Fondul de Garantare pentru IMM-uri, cu ajutorul carora luau imprumuturile bancare.

Printre persoanele retinute in urma audierilor se numara vicepresedintele bancii BRD-Groupe Societe Generale, Claudiu Cercel, si liderul grupului Daniel Ruse, fost candidat la Primaria Oltenita, Florian Dragos Diaconescu, fost general DIE/SIE, precum si fratii afaceristi Moga.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#frauda bancara Daniel Ruse, #Daniel Ruse disparut, #mandat arestare Daniel Ruse, #arestari frauda bancara , #frauda