Fratele fostului lider liberal Relu Fenechiu, cercetat penal pentru ucidere din culpă

Miercuri, 27 Octombrie 2021, ora 08:23
4034 citiri
Fratele fostului lider liberal Relu Fenechiu, cercetat penal pentru ucidere din culpă
Cei doi frați Fenechiu au fost condamnați definitiv în dosarul intitulat generic „Transformatorul” FOTO Facebook / Lucian Fenechiu

Lucian Fenechiu, fratele fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, și firma SC Engeneering And General Constructing SA sunt acuzați de ucidere din culpă, după moartea unui angajat.

Cei doi frați Fenechiu au fost condamnați definitiv în dosarul intitulat generic „Transformatorul”.

Urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al noului proces penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au menționat că Lucian Fenechiu (48 de ani) a intrat în vizorul lor în urmă cu aproximativ 8 ani, relatează Bună Ziua Iași.

„În fapt, s-a reținut că, în ziua de 24 august 2013, inculpatul L.F., în calitate de administrator al societății inculpate SC Engeneering And General Constructing Iași (fostă SC Fene Grup SA), angajator al persoanei vătămate C.V., nu a luat măsuri de protejare a golurilor din acoperișul unui imobil aflat în construcție, în stadiul realizării acoperișului, la punctul de lucru al firmei din municipiul Iași și a permis ca persoana vătămată să lucreze fără să fie echipată cu echipamentul de protecție specific lucrului la înălțime și fără a avea efectuat controlul medical periodic pentru anul 2013, ceea ce a dus la căderea în gol a persoanei vătămate aflate pe șantier”, a declarat Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Oamenii legii au adăugat că autoritățile au fost anunțate despre producerea incidentului deosebit de grav printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. La scurt timp, la fața locului a ajuns un echipaj medical, care a preluat victima și a transportat-o de urgență la spital.

„Ulterior, pe data de 29 august 2013, în timp ce se afla internată în Spitalul Clinic de Urgență «Prof.dr. Nicolae Oblu», din Iași, persoana vătămată a decedat. Precizăm că toate persoanele beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive”, a încheiat Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Fratele lui Dani Oțil e cel mai bun specialist din România. În ce domeniu s-a făcut remarcat Dorin
Fratele lui Dani Oțil e cel mai bun specialist din România. În ce domeniu s-a făcut remarcat Dorin
Pe cât de celebru este Dani Oțil, una dintre vedetele Antenei 1, pe atât de discret este fratele său, Dorin, mai mare cu patru ani. Cei doi sunt destul de apropiați, chiar dacă Dorin...
Un copil de doi ani aflat la o stână din Dolj a murit după ce a băut o soluție pentru deparazitat oile
Un copil de doi ani aflat la o stână din Dolj a murit după ce a băut o soluție pentru deparazitat oile
IPJ Dolj a anunțat că un copil de doi ani aflat la o stână din judeţul Dolj a murit după ce a băut o substanţă toxică. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au...
#Relu Fenechiu PNL, #frate, #cercetat penal, #ucidere din culpa , #stiri juridice