Franta vrea un scut antiracheta care sa includa Rusia, Europa, SUA si NATO

Sambata, 02 Iulie 2011, ora 14:15 1250 citiri
Foto: TopNews

Franta vrea sa asocieze Rusia in constructia unui scut european antiracheta, a declarat sambata ministrul francez de Externe Alain Juppe, la reuniunea Clubului Valdai de la Moscova.

"Ne-am exprimat foarte clar la summit-ul de la Lisabona, din luna noiembrie, spunand ca vrem ca acest sistem de aparare antiracheta sa asocieze Statele Unite, Europa, NATO si Rusia. I-am confirmat din nou omologului meu (n. red rus), in aceasta dimineata, in cursul discutiilor", a spus Juppe, potrivit Ria Novosti.

Juppe a adaugat ca "Franta impartaseste un numar dintre indoielile Rusiei privind amplasarea acestui sistem", in special dorinta de a pastra capacitatea de disuasiune nucleara, care nu trebuie afectata de apararea antiracheta.

"Discutiile intre partea americana si cea rusa sunt dificile, stim acest lucru, insa vrem sa asociem si Rusia acestui demers", a declarat Juppe, adaugand ca sistemul antiracheta nu este indreptat catre Rusia.

Lucrarile pe formarea comuna a unui scut antiracheta european au inceput in noiembrie la summit-ul Rusia-NATO de la Lisabona, iar elemente ale scutului antiracheta urmeaza sa fie amplasate si in Romania.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News