Franta: Aderarea Romaniei la Schengen va fi discutata pe 7 martie

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 23:23
1743 citiri
Franta: Aderarea Romaniei la Schengen va fi discutata pe 7 martie

Subiectul aderarii Romaniei la Schengen depaseste cadrul relatiei bilaterale dintre Paris si Bucuresti, ii transmite ministrul francez de Externe, Michele Alliot-Marie, omologului sau roman Teodor Baconschi, in scrisoarea trimisa pe 4 februarie si data publicitatii miercuri de Ambasada Frantei in tara noastra.

"Problema intrarii tarii dumneavoastra in spatiul Schengen depaseste cadrul relatiei noastre bilaterale: este vorba in primul rand de un subiect de interes comun pentru ansamblul statelor membre si care trebuie dezbatut in Consiliul European. Urmatoarea noastra intalnire, de pe 7 martie, la Paris, va putea fi ocazia de a discuta despre modul de abordare a etapelor urmatoare, in cadrul european", se afirma in scrisoarea datata 4 februarie, care este un raspuns la o scrisoare similara, trimisa pe 14 ianuarie, oficialului francez de ministrul Baconschi.

Oficialul francez raspunde astfel preocuparilor exprimate in acest sens de seful diplomatiei romane, recunoscand ca aceste probleme trebuie discutate ca intre doua tari vechi partenere si prietene, intr-un spirit de prietenie si transparenta.

De asemenea, ministrul Michele Alliot-Marie mentioneaza, in scrisoare, importanta pe care Parisul o acorda relatiei cu Romania, "decurgand din vechimea legaturilor de prietenie", precum si din multipla cooperare fructuoasa care a fost pusa in practica si pe care Franta doreste sa o intensifice in prezent, in cadrul parteneriatului strategic dintre cele doua tari.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca a primit o scrisoare de la omologul sau francez, Michele Alliot-Marie, in care era anuntata intentia Parisului de a pregati o actualizare a foii de parcurs in vederea reluarii unor subiecte de pe agenda bilaterala a celor doua tari, neglijate in ultima perioada.

Cat priveste o vizita in Franta a ministrului, preconizata pentru luna martie, seful diplomatiei romane a spus, in conferinta sustinuta pentru marcarea unui an de la preluarea mandatului, ca este vorba despre o vizita importanta, care trebuie pregatita, adaugand ca se doreste actualizarea foii de parcurs a parteneriatului strategic.

Ministrul francez pentru Afaceri Europene, Laurent Wauquiez, afirma, duminica, intr-o emisiune la RFI, ca Franta nu se opune ca Romania si Bulgaria sa intre in spatiul Schengen in acest an, daca vor oferi garantii ca sunt pregatite pentru aceasta, dar, daca vor fi pregatite anul viitor sau in urmatorii doi ani, vor fi acceptate sa faca parte din zona respectiva abia atunci.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În România ”nu există un risc de flux masiv de migranţi ilegali”. Ministrul de Interne anunță că suntem gata să ne alăturăm zonei Schengen
În România ”nu există un risc de flux masiv de migranţi ilegali”. Ministrul de Interne anunță că suntem gata să ne alăturăm zonei Schengen
Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat, joi, că, de la începutul acestui an, s-au înregistrat 3.200 de tentative de trecere ilegală a frontierei româneşti, ceea ce demonstrează...
Nancy Faeser la București: fotbal și Schengen
Nancy Faeser la București: fotbal și Schengen
Ministra germană de Interne Faeser a vizitat ieri și azi Bulgaria și România. Schengen, migrația ilegală și siguranța suporterilor la campionatul european de fotbal au fost temele discutate...
#Schengen, #Teodor Baconschi vizita paris, #Michele Alliot Marie , #vizita
Comentarii
Poza A.Cantemir
A.Cantemir
rank 5
Nu se poate.Cred ca e o gresala
Poza omuldinpekin
omuldinpekin
rank 3
Jos Guvernul francez de inapoiati mintali ! Huuuoooo francejii nemernici !