FOTO O ghiulea de tun a fost descoperita in curtea unei case din orasul Giurgiu

Duminica, 08 Noiembrie 2020, ora 10:07 4109 citiri
Foto: Facebook/ ISU Giurgiu

O ghiulea de tun neexplodata a fost descoperita sambata dupa-amiaza de un locuitor din municipiul Giurgiu care facea lucrari de amenajare si curatenie de toamna in curtea locuintei.

"Un giurgiuvean, care facea curatenie de toamna in curtea casei situata pe strada George Cosbuc din municipiul Giurgiu, a gasit in dupa-amiaza zilei de sambata, un obiect care i-a atras imediat atentia pentru ca semana cu un element de munitie. Barbatul a sunat la 112 si a intrerupt activitatea de amenajare a curtii pana la sosirea echipajului ISU", se arata intr-un comunicat de presa emis duminica de ISU Giurgiu.

Pirotehnicienii sositi la fata locului au constatat ca era vorba despre o ghiulea de tun, acoperita aproape in totalitate de pamant.

La scurt timp de la acest caz, echipajul ISU a avut o alta interventie, in localitatea Baneasa.

"Persoana care a solicitat sprijinul autoritatilor desfasura activitati de curatare a solului si de pregatire pentru culturile de primavara. De data aceasta, au fost gasite doua proiectile explozive de calibrul 76 mm si un altul de calibrul 100 mm.

In ambele cazuri, munitia a fost ridicata, transportata si depozitata in siguranta pana cand ca fi distrusa in poligonul de specialitate," mai arata ISU Giurgiu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News