Fostul sef al comisiei de investigare a accidentului din Apuseni acuza presiuni

Vineri, 21 Noiembrie 2014, ora 22:58
3770 citiri
Fostul sef al comisiei de investigare a accidentului din Apuseni acuza presiuni
Foto: Arhiva

Fostul presedinte al Comisiei de investigatie privind accidentul aviatic din muntii Apuseni, Sorin Cimpoeru, a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, semnaland presiuni din partea superiorilor din Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile.

In urma depunerii plangerii, procurorii au inceput urmarirea penala cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, conform reprezentantilor Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1.

Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile (CIAS) a intocmit un raport preliminar privind accidentul aviatic din Apuseni, in care se arata ca un factor important care a dus la producerea acestui eveniment a fost reprezentat de conditiile meteorologice nefavorabile din timpul zborului.

Pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata in accidentul aviatic produs in 20 ianuarie, in Muntii Apuseni, intr-o zona accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita dintre judetele Cluj si Alba.

In accident au fost raniti copilotul Razvan Petrescu si medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul "Sfanta Maria" si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor. Echipa medicala din avion mergea de la Bucuresti la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului si victimele au fost gasite de trei localnici, dupa cautari care au durat aproximativ cinci ore si la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontisti, angajati ai Parcului National Muntii Apuseni si localnici.

Cercetarile in dosarul accidentului din Apuseni sunt facute de procurorii militari din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa ce Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia si-a declinat competenta, in 4 februarie, din cauza ca trebuie audiate persoane din institutii centrale ale statului cu atributii in gestionarea situatiilor de urgenta.

Oficiali ai statului, in culpa

Procurorul general al Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazar, declara atunci ca in cazul accidentului aviatic din Apuseni exista "suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor persoane care au facut parte din celulele de criza, persoane care au calitatea de ministru".

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia au facut cercetarea locului producerii accidentului si au ridicat mijloace materiale de proba. De asemenea, au fost audiate persoanele ranite in accident, medici de urgenta, personalul ISU, al Jandarmeriei, personalul silvic, localnicii, padurarii care au participat la cautari.

In 11 februarie, procurorii Sectiei Parchetelor Militare au dispus, prin ordonanta, inceperea urmaririi penale pentru ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si neglijenta in serviciu.

In 17 februarie a fost inceputa urmarirea penala si pentru infractiunile de neluare si nerespectare a masurilor legale de securitate si sanatate in munca, precum si pentru incalcarea de catre personalul aeronautic civil a indatoririlor de serviciu.

Documente peste documente, niciun rezultat

Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) a trimis, in urma solicitarii venite de la procurori, transcrierile convorbirilor purtate de personalul acestei institutii, in timpul zborului aeronavei. Pe langa transcrierea convorbirilor, procurorii Sectiei Parchetelor Militare au mai cerut de la ROMATSA si documente referitoare la briefing-ul meteorologic al zborului.

De asemenea, anchetatorii au solicitat Serviciului de Telecomunicatii Speciale fisele de caz referitoare la accidentul aviatic si procedura urmata de operatorii serviciului 112, de la sesizare si pana la inchiderea cazului, potrivit metodologiilor, procedurilor operationale si protocoalelor in vigoare. Procurorii au solicitat STS declasificarea convorbirilor efectuate prin 112 in ziua producerii accidentului aviatic din Apuseni, precum si relatii privind tehnicile de localizare a apelantilor acestui serviciu.

Anchetatorii au mai solicitat, de la Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), relatii privind modalitatea tehnica in care furnizorii de servicii publice de telefonie asigura preluarea apelului la serviciul de urgenta 112 si faciliteaza localizarea acestor apeluri de catre SNUAU 112.

De asemenea, procurorii au primit de la Consiliul Suprem de Aparare a Tarii documentele prezentate in sedinta din 2 februarie 2014 privind accidentul aviatic.

In dosar au mai fost primite, de la Scoala Superioara de Aviatie Civila, inregistrarile video ale aeronavei din momentele anterioare decolarii.

Procurorii au cerut de la Ministerul Transporturilor raportul preliminar intocmit de inspectorii Centrului de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile (CIAS).

De asemenea, au fost audiati ca martori angajati ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Ministerului Apararii Nationale, controlori de trafic aerian, conducerea si personalul Scolii Superioare de Aviatie Civila, ofiteri de rang superior din Jandarmeria Romana si Inspectoratului General al Aviatiei Civile, angajati ai Serviciului de Ambulanta Bucuresti - Ilfov.

Parintii si sora Aurei Ion au fost, in 21 martie, la PICCJ, unde au dat declaratii in ancheta, iar procurorii le-au pus la dispozitie dosarul.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#accident avion Apuseni presiuni ancheta, #plangere penala accident Apuseni Iovan, #accident Apuseni Iovan Aura Ion , #Accident avion Apuseni