Fostul sef al ANAF, Gelu Diaconu, critica Sectia Speciala pentru clasarea plangerii sale impotriva procurorilor DNA

Marti, 19 Ianuarie 2021, ora 09:56
2542 citiri
Fostul sef al ANAF, Gelu Diaconu, critica Sectia Speciala pentru clasarea plangerii sale impotriva procurorilor DNA
Gelu Diaconu/Facebook

Gelu Diaconu, fost sef ANAF in perioada 2013-2016, anunta ca Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ) a clasat plangerea sa impotriva procurorului DNA Doru Tulus si a unui specialist din DNA.

Diaconu a fost fortat sa paraseasca functia de la ANAF dupa ce a fost pus sub acuzare de DNA in 2016, in dosarul "Partida Romilor". Ulterior, ancheta a fost clasata. Fostul sef ANAF anunta si ca se va adresa mai departe justitiei, chiar si CEDO daca este nevoie.

Postarea lui Gelu Diaconu

Patru asociatii respectabile ale magistratilor reactioneaza intr-un comunicat fata de refuzul DNA de a-si asuma abuzurile din anii anteriori. Opinia acestor asociatii este prilejuita de controversa publica iscata pe subiectul desfiintarii SIIJ.

Citez din acest comunicat:

"Dincolo de statisticile triumfaliste ale DNA, toate dosarele cu magistrati soldate cu clasari ori achitari au afectat nu doar viata si cariera acestora, ci au adus grave prejudicii de imagine Justitiei, scazand dramatic increderea oamenilor in justitie. Nicio analiza concreta si obiectiva a vreunui astfel de caz in care acuzatiile DNA s-au soldat cu esec nu a fost adus la cunostinta opiniei publice de catre DNA, pentru a demonstra ca institutia isi intelege menirea (...).

Niciunul dintre procurorii care au efectuat actele de urmarire penala (sau alti specialisti din DNA, as adauga eu!!) in acele cazuri nu a raspuns in nici un fel pentru esecuri (...)".

Coincidenta face ca tocmai ce am primit solutia de clasare a plangerii penale (de la controversata SIIJ) pe care eu am facut-o impotriva "specialistului" Balaur si a procurorului Tulus de la DNA.

Am citit atent considerentele acestei decizii impreuna cu dnii avocati Stan si Mihut, cei care mi-au fost alaturi in cei cinci ani din viata pierduti pentru demontarea ineptiilor DNA privind presupusa mea implicare in dosarul Partida Romilor.

O data in plus am inteles semnificatia proverbului "corb la corb nu-si scoate ochii"!

Pai, daca va plangeti dvs., stimati magistrati de abuzurile DNA, noi cetatenii de rand credeti ca avem vreo sansa cat de mica in a ne repara in vreun fel cariera si viata distruse de vreun ticalos sau habarnist ratacit pe la DNA? Sau ca acestia sa fie trasi la raspundere vreodata?

Cu toate acestea, impartasind ingrijorarea autorilor comunicatului, eu raman optimist. Mai am cai de atac si cred cu tarie ca voi avea sansa unui magistrat impartial aici in Romania sau la CEDO.

Guvernarea intra in ape agitate dupa chemarea la arme a taberei anti-Orban din PNL

Lantul slabiciunilor. De ce primeste Romania atat de putine doze de vaccin anti COVID-19

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Bărbat prins când primea mită 20.000 de euro de la ruda unei persoane trimise în judecată. Ce a promis în schimbul banilor
Bărbat prins când primea mită 20.000 de euro de la ruda unei persoane trimise în judecată. Ce a promis în schimbul banilor
Un bărbat a fost reţinut pentru trafic de influenţă după ce a fost prins când primea 20.000 de euro de la o rudă a unei persoane trimise în judecată, în schimbul promisiunii că poate...
Dumitru Buzatu, eliberat din închisoare după ce a făcut un denunț la DNA. Decizia instanței în cazul fostului baron PSD
Dumitru Buzatu, eliberat din închisoare după ce a făcut un denunț la DNA. Decizia instanței în cazul fostului baron PSD
Tribunalul Vaslui a decis luni, 15 aprilie, plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD Dumitru Buzatu, acuzat de luare mită, aflat până acum în arest la Penitenciarul Vaslui....
#Gelu Diaconu sef ANAF demis Ciolos, #DNA, #justitie Romania, #coruptie Romania , #DNA