Fostul presedinte al ANOFM Silviu Bian, condamnat 6 ani de inchisoare - decizie definitiva

Joi, 10 Aprilie 2014, ora 17:521805 citiri
Fostul presedinte al ANOFM Silviu Bian, condamnat 6 ani de inchisoare - decizie definitiva

Fostul presedinte al Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM) Silviu Bian a fost condamnat definitiv la sase ani de inchisoare cu executare, pentru luare de mita, printr-o decizie luata joi de instanta suprema.

Inalta Curte de Casatie Justitie a mentinut astfel condamnarea data lui Bian, in iunie 2013, de Curtea de Apel Bucuresti.

La fondul procesului, Bian a fost condamnat de Tribunalul Capitalei, in mai 2012, la noua ani de inchisoare.

Fostul presedinte al ANOFM, Silviu Bian, condamnat la 6 ani de inchisoare

In 9 noiembrie 2011, procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Silviu Bian, pentru luare de mita, in forma continuata. Alaturi de el au fost deferiti justitiei Cristache Ristea, fost director executiv al Centrului de Formare Profesionala a Personalului ANOFM, si Alexandra Maria Tichindelean, fost director al Organismului Intermediar pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane din cadrul ANOFM.

Potrivit procurorilor anticoruptie, in perioada decembrie 2010 - octombrie 2011, Silviu Bian, in calitate de presedinte al ANOFM si al Consiliului de administratie din cadrul ANOFM, ar fi primit peste 270.000 de euro de la opt angajati, in cadrul a doua proiecte destinate dezvoltarii resurselor umane, finantate din fonduri europene, pentru a vira 25 la suta din costul acestora, reprezentand cofinantarea din fonduri proprii, alocate din bugetul asigurarilor pentru somaj.

Pe de alta parte, ANI a anuntat, in 10 martie, ca a constatat ca Silviu Bian a fost in incompatibilitate, intrucat din 2009 pana in 2011 a fost atat presedintele ANOFM, cat si cenzor la mai multe societati comerciale.

Comentarii
ultras
rank 5
iata de ce nu erau atrase fonduri UE in guvernele Basescu