Fostul prefect de Buzau, Paul Beganu, condamnat definitiv la 8 ani si 6 luni de inchisoare, intr-un dosar care viza retrocedarea a 5.000 de hectare de padure

Luni, 06 Iulie 2020, ora 16:287667 citiri
Fostul prefect de Buzau, Paul Beganu, condamnat definitiv la 8 ani si 6 luni de inchisoare, intr-un dosar care viza retrocedarea a 5.000 de hectare de padure
Foto: Youtube/ CampusTV Buzau (captura)

Paul Beganu si Maria Buleandra, fosti prefecti de Buzau, au fost condamnati la 8 ani si 6 luni de inchisoare, respectiv 4 ani si 6 luni de inchisoare, intr-un dosar instrumentat de DNA privind retrocedarea a 5.000 de hectare de padure in localitatea buzoiana Gura Teghii. Decizia este definitiva.

Inalta Curte a condamnat 11 persoane in acest caz, printre s-au aflat doi fosti prefecti de Buzau, un avocat, un fost judecator, dar si un fost sef al ITRSV Focsani, iar o persoana a fost achitata.

Omul de afaceri Gheorghe Ceteras a primit 10 ani si opt luni de detentie, iar fostul judecator de la Patarlagele Neculae Toader a fost condamnat la 6 ani si 6 luni.

Confiscari si daune

Prin aceeasi sentinta, instanta de judecata a dispus confiscarea de la inculpatii din acest dosar a sumelor totale de 4.621.000 de euro si peste 1.690.000 de lei.

In plus, judecatorii au admis actiunea civila formulata de statul roman prin Ministerul finantelor publice si a dispus ca sase dintre inculpati sa plateasca statului peste 21,7 milioane de euro. De asemenea, in dosar s-a constituit parte civila si Regia nationala a padurilor Romsilva care, conform aceleiasi sentinte, trebuie sa primeasca peste 5 milioane de lei de la unii dintre inculpati.