Fostul ministru Gabriel Berca, condamnat la trei ani de inchisoare cu executare

Joi, 26 Mai 2016, ora 16:0010949 citiri
Fostul ministru Gabriel Berca, condamnat la trei ani de inchisoare cu executare
Foto: Captura YouTube/ B1TVChannel

Fostul ministru de Interne Gabriel Berca a fost condamnat joi, in prima instanta, la trei ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta.

Berca a fost condamnat pentru ca, in perioada in care era senator PDL, a primit 185.000 de euro mita, urmand sa aranjeze ca o primarie din Bacau sa primeasca bani in favoarea unui om de afaceri.

Alaturi de el a fost condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare si fostul deputat PDL Mihai Banu, prin intermediul caruia ar fi primit banii, informeaza Agerpres.

Instanta a mai decis confiscarea a cate 92.500 de euro de la Berca si Banu.

Decizia, luata joi de Curtea de Apel Bacau, poate fi contestata la Inalta Curte.

DNA i-a trimis in judecata pe cei doi fosti deminitari in august anul trecut.

Vezi mai multe despre inculparea celor doi fosti parlamentari

Procurorii l-au acuzat pe fostul ministru ca, in perioada aprilie 2010 - ianuarie 2012, prin intermediul lui Mihai Banu, a pretins si primit de la un om de afaceri, pentru sine si PDL Bacau, suma totala de 185.000 euro pentru a interveni pe langa membrii Guvernului in vederea alocarii unei sume de bani catre o primarie de pe raza judetului.

Suma de bani respectiva era necesara pentru achitarea unor lucrari de constructie in valoare de aproximativ 5,6 milioane lei executate de firma omului de afaceri, in beneficiul unitatii administrativ-teritoriale.

Procurorii mai sustin ca, in aceeasi perioada si in acelasi scop, Mihai Banu a pretins si primit, in mai multe transe, de la acelasi om de afaceri, suma de 220.000 euro, atat pentru sine, cat si pentru Gabriel Berca si pentru partidul din care faceau parte.

Berca si Banu au stat in arest preventiv si la domiciliu timp de aproape cinci luni, perioada ce ar urma sa fie dedusa din pedeapsa data de instanta.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News