UPDATE Fostul prim adjunct al sefului SRI, Florian Coldea, audiat la Sectia Speciala in dosarul lui Mircea Negulescu "Am fost citat in calitate de martor"

Marti, 08 Septembrie 2020, ora 12:49 4085 citiri
Foto: Hepta.ro

Fostul prim director adjunct al sefului SRI, Florian Coldea, a fost audiat, marti, la Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ), unde a fost citat ca martor in ultimul dosar deschis pe numele fostului procuror Mircea Negulescu.

La plecare, Florian Coldea a confirmat ca a fost audiat ca martor in dosarul fostului procuror Mircea Negulescu.

"Am fost astazi audiat in calitate de martor, intru-un dosar al Sectiei Speciale. E vorba despre un magistrat, dupa cum probabil stiti. (...) Am discutat si aspecte ale cooperarii cu Parchetul General -DNA Prahova. Nu l-am intalnit niciodata personal pe domnul procuror (Mircea Negulescu- n.red.), nici institutional, nici in context personal, nici nu am luat vreodata legatura cu dansul in perioada mandatului la DNA Prahova.

(...) Am incercat sa raspund tuturor intrebarilor adresate de domnul procuror intr-o maniera clarificatoare, pentru a lamuri lucrurile, am reiterat faptul ca institutia noastra si eu, care am reprezentat-o la momentul respectiv, am actionat intotdeauna cu legalitate, cu curaj si corectitudine. (...)

Sunt mandru ca institutia noastra, fiecare roman trebuie sa fie mandru, ca institutia noastra s-a implicat puternic in chestiuni ce tin de combaterea criminalitatii, chestiune care, vedeti, reapare din nou pe agenda cetateanului si din aceasta perspectiva eforturile interinstitutionale au fost de bun augur, pentru a proteja interesele Romaniei si interesele cetateanului care pana la urma plateste, are taxe, pentru a fi sigur si pentru a se simti in siguranta." a declarat Coldea pentru Realitatea.

Potrivit unor surse judiciare, la SIIJ este asteptat si fostul sef SRI Prahova, Sabin Iancu. Audierea lui Florian Coldea are loc dupa dezvaluirile lui Mircea Negulescu la postul de televiziune Realitatea PLUS, potrivit carora Coldea l-ar fi sunat pe Iancu sa il intrebe de ce era citat Sebastian Ghita la DNA Ploiesti si, de asemenea, ca fostul numarul doi din SRI l-ar fi sfatuit pe Ghita ce sa declare la parchet.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News