Fostii sefi ai SNLO, somati sa plateasca trei milioane de lei

Marti, 21 Mai 2013, ora 00:031628 citiri
Fostii sefi ai SNLO, somati sa plateasca trei milioane de lei

Conducerea Complexului Energetic Oltenia i-a somat pe Daniel Burlan si Daniel Olaru, fost director general, respectiv director financiar al fostei Societati Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO), sa platesca trei milioane de lei, suma fiind imputata de Curtea de Conturi.

Potrivit lui Daniel Burlan, suma le-a fost gresit imputata, decizia Curtii de Conturi prevazand ca penalitatile sa fie calculate pana la plata efectiva, ceea ce inseamna ca si actuala conducere a CE Oltenia ar trebui sa plateasca, relateaza Mediafax.

In raportul de activitate pentru 2011, Curtea de Conturi a constatat ca SNLO a beneficiat de un ajutor de stat pe care nu l-a cheltuit in totalitate in mod legal, dispunand ca actuala conducere a CE Oltenia, ce include fosta SNLO, sa recupereze penalitati, dobanzi si majorari de intarziere, in valoare de peste trei milioane de lei.

Burlan sustine, insa, ca a distribuit banii respectivi in functie de unele decizii si prevederi bugetare reglementate inclusiv prin hotarari de guvern.

Fostul director SNLO este, in prezent, membru in Consiliul de Administratie al Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Oltenia Targu Jiu.

Laurentiu Ciurel, managerul privat al CE Oltenia, a declart ca va solicita o inlocuire a lui Burlan din aceasta functie, daca nu primeste o serie de acte pe care le-a cerut de la club.

CE Oltenia a fost infiintata in 2012, prin fuziunea complexelor energetice Craiova, Rovinari si Turceni si a Societatii Nationale a Lignitului Oltenia.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News