Fosta conducere a ARDAF Dambovita, trimisa in judecata

Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 17:58
3128 citiri
Fosta conducere a ARDAF Dambovita, trimisa in judecata
Foto:realitatea.net

Fostul director S.C. ASIGURARE REASIGURARE ARDAF S.A. - Sucursala Dambovita (ARDAF Dambovita), fostul director adjunct, fostul sef al biroului contabilitate si fostul inspector verificator de la aceeasi societate si alte doua persoane au fost trimisi in judecata de DNA pentru prejudicierea firmei de asigurare ARDAF cu peste 6,7 milioane de lei.

Fostul director al ARDAF Dambovita, Marius Daniel Pietricica, fostul director adjunct de asigurari, Cristian Marius Stan, fostul sef al biroului contabilitate, Silvia Loredana Iacob, si fostul inspector verificator, Cristina Sanpetrean, vor fi judecati pentru doua infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, in forma calificata si doua infractiuni de instigare fals in inscrisuri sub semnatura privata, toate in forma continuata, conform unui comunicat DNA.

In acelasi dosar, vor mai fi judecati administratorul firmei SC Luisa Casa de Moda SRL Bucuresti, Luiza Cazanescu, si administratorul SC Transoceanic SRL Targoviste, Ioan Igescu, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata si fals in inscrisuri sub semnatura privata, ambele in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii anticoruptie arata ca, in perioada octombrie 2003-octombrie 2005, cei patru membri din conducerea ARDAF Dambovita, trimisi ulterior in judecata, au aprobat incheierea mai multor contracte (de consultanta, de inchiriere si de marketing) intre societatea de asigurari si firmele reprezentate de Luiza Cazanescu si Ioan Igescu in conditii nelegale si cu incalcarea atributiilor de serviciu, derularea acestora fiind, de asemenea, contrara Normelor ARDAF si prevederilor legale.

Decontari pentru nimic

In principal, contractele de consultanta vizau promovarea si vanzarea politelor Caminul, asigurari de sanatate si asigurari de viata, instruirea agentilor de asigurari si distribuirea de fluturasi publicitari, contractele de marketing aveau ca obiect prestarea serviciilor de promovare si publicitate a produselor de asigurare ARDAF. Aceste contracte au fost decontate in conditiile in care Igescu, prin SC Transoceanic S.R.L. nu a prestat niciun serviciu in favoarea ARDAF iar Luiza Cazanescu nu a respectat clauzele contractuale in integralitatea lor.

Prejudiciul total retinut in dauna societatii de Asigurare Reasigurare Ardaf Bucuresti se ridica la suma de 6.779.754,85 de lei (echivalentul a 1.857.314 de euro, calculat la cursul din luna octombrie 2005), suma pentru care persoana juridica ARDAF s-a constituit parte civila in procesul penal.

In vederea recuperarii pagubei produse prin infractiunile susmentionate s-au luat masuri asiguratorii prin instituirea unor sechestre asupra unor imobile apartinand lui Marius Pietricica si Luiza Cazanescu.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecatoria Targoviste, se mai arata in comunicatul DNA.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#trimitere judecata ARDAF, #judecata ARDAF Dambovita , #justitie