Doua focare noi de COVID-19 in Prahova. Este vorba despre un centru pentru adulti cu handicap si ACS Petrolul Ploiesti

Vineri, 25 Septembrie 2020, ora 13:39
2786 citiri
Doua focare noi de COVID-19 in Prahova. Este vorba despre un centru pentru adulti cu handicap si ACS Petrolul Ploiesti
Foto: Pixabay

Doua noi focare de COVID-19 au fost depistate de autoritatile sanitare prahovene la un centru destinat ingrijirii adultilor cu handicap aflat in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Prahova si la ACS Petrolul Ploiesti.

Potrivit datelor comunicate, vineri, de Prefectura Prahova, centrul de adulti in cauza se afla in comuna Scorteni.

In acest caz, au fost confirmati cu noul coronavirus 18 angajati (dintr-un total de 124 de persoane) si 26 de beneficiari (dintr-un efectiv de 105). Ca urmare a acestui fapt, a fost realizata dezinfectia unitatii, personalul infectat a fost izolat, iar beneficiarii au fost evaluati. Doi sunt internati, iar ceilalti sunt izolati in unitatea medico-sociala, fiind separati de restul persoanelor care au nevoie de ingrijire permanenta. Cei confirmati vor fi evaluati zilnic de un medic.

Totodata, noua minori, liceeni cu varste intre 15 si 18 ani, membri ai echipei de fotbal (de juniori) ai ACS Petrolul Ploiesti, au fost confirmati cu noul coronavirus.

A fost demarata ancheta epidemiologica, urmand a fi identificati si izolati contactii directi, iar consiliile de administratie ale scolilor unde invata cei noua sportivi se vor intruni pentru a propune scenariul in care se vor desfasura cursurile in perioada urmatoare. Hotararile vor fi supuse avizarii Inspectoratului Scolar Judetean Prahova si Directiei de Sanatate Publica Prahova, iar, in ultima faza, dezbatute si aprobate in Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, informeaza sursa citata.

Sase focare de COVID-19 sunt active in acest moment in Prahova, unul fiind la dispeceratul 112, unul la un atelier din Barcanesti, altul la un centru de plasament minori din Filipestii de Targ aflat in subordinea DGASPC, unul la ASC Petrolul Ploiesti, unul la centru de ingrijire adulti cu handicap Mislea (Scorteni) si unul la sectia Hematologie a Spitalului Municipal Ploiesti.

Cele 87 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2 in Prahova fac parte din urmatoarele categorii de varsta: 0-18 ani - 9, 19 ani -29 ani - 3, 30 ani -39 ani - 4, 40 ani -49 ani - 17, 50 ani -59 ani - 18, 60 ani -69 ani - 13, 70 ani -79 ani - 6, peste 80 de ani - 17.

De la inceputul epidemiei si pana in prezent, la nivelul judetului Prahova, 5.558 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Dintre acestea, 193 au decedat.

Din cele 378 de locuri destinate ingrijirii pacientilor cu COVID-19, 213 sunt ocupate. La ATI, au fost raportate patru locuri libere destinate bolnavilor cu SARS-CoV-2.

Trei bărbați l-au luat la bătaie pe un amic cu care băuseră. Au ajuns toți 4 în arestul Poliției
Trei bărbați l-au luat la bătaie pe un amic cu care băuseră. Au ajuns toți 4 în arestul Poliției
S-au îmbătat și s-au luat la bătaie între ei. Așa începe povestea scandalului care a avut loc duminică, 21 aprilie, pe DN 1, în localitatea prahoveană Bărcănești. Cei patru s-au...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Prahova, #focare, #covid, #centru, #adulti, #handicap, #petrolul ploiesti , #coronavirus