Florin Popescu, audiat intr-un nou dosar, pentru conflict de interese

Vineri, 16 Mai 2014, ora 12:10
2338 citiri
Florin Popescu, audiat intr-un nou dosar, pentru conflict de interese
Foto: stiripesurse.ro

Deputatul Florin Popescu a fost chemat vineri la Parchetul General pentru a fi audiat intr-un nou dosar in care este suspectat de conflict de interese. La iesirea de la audieri, Florin Popescu a declarat ca in perioada respectiva nu era presedinte al CJ Dambovita si, ca urmare, e nevinovat.

Deputatul independent Florin Popescu a declarat ca procurorii i-au pus la dispozitie dosarul, conform legii. "Urmeaza sa vin din nou saptamana viitoare, joi, la ora 12", a spus Florin Popescu, care a mentionat ca el este profesor de matematica si nu intelege limbajul juridic din dosar.

Florin Popescu: Nu am mancat nici macar o aripa de pui. Nu sunt un pericol public

Florin Popescu a indemnat presa sa consulte un profesor de la Facultatea de Matematica pentru a vedea ce probabilitate exista ca atunci cand este deja chemat intr-un dosar, sa se reactiveze un al doilea dosar.

La intrarea la audieri, Popescu a dezvaluit ca e vorba de un dosar inceput in 2009, in care procurorii sustin ca au probe noi. Ei il acuza ca era actionar al unei firme careia ulterior, ca presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, i-a acordat mai multe contracete.

Florin Popescu a relatat ca era intr-adevar actionar, dar minoritar, avand doar 5% din firma, si doar pana in anul 2008, cand a iesit din actionariat. In plus, Florin Popescu sustine ca nu Consiliul Judetean a oferit acele contracte, ci Primaria Moreni.

Dosarul este inceput in 2013, cand ANI a reclamat ca deputatul, pe atunci membru al PDL, s-a aflat in conflict de interese pentru ca a semnat contracte intre CJ Dambovita, al carui presedinte era, si firma Procor SA, in cadrul careia era actionar.

Florin Popescu mai are si calitatea de invinuit in cazul unui alt dosar intocmit de DNA, in cadrul caruia procurorii anticoruptie au trimis Camerei Deputatilor o cerere de aprobare a arestarii preventive.

Florin Popescu este acuzat ca ar fi cerut unei firme 70 de tone de pui grill, in scopul de a-l distribui alegatorilor ca mita electorala la alegerile din iunie 2012.

Votul Parlamentului urmeaza sa aiba loc dupa terminarea campaniei electorale si a alegerilor europarlamentare, pe 25 mai.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Florin Popescu audieri Parchet, #Florin Popescu audiat conflict interese, #Florin Popescu conflict interese contract , #Parchet
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Individul cu puii vroia sa scape de acuzatii ascunzindu-se