Fiul si prima sotie a lui Dorin Cocos, audiati la DNA intr-un dosar al Alinei Bica

Marti, 27 Ianuarie 2015, ora 16:16
4261 citiri
Fiul si prima sotie a lui Dorin Cocos, audiati la DNA intr-un dosar al Alinei Bica

Alin Cocos si mama lui, Olguta Chiriac, s-au prezentat marti la DNA pentru a fi audiati intr-un dosar al Alinei Bica, disjuns din cel privind despagubirea ilegala de la ANRP, au declarat surse judiciare.

Fiul omului de afaceri Dorin Cocos a fost chemat la DNA in calitate de martor, potrivit surselor citate de Mediafax.

Mama lui Alin Cocos si prima sotie a lui Dorin Cocos, Olguta Chiriac, a venit pentru a da declaratii in acelasi caz, ea fiind insotita de avocatul William Brinza. Nici Alin Cocos, nici mama lui nu au facut declaratii la intrarea in sediul DNA.

In 15 decembrie 2014, Alina Bica a fost trimisa in judecata pentru ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), impreuna cu ceilalti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

In rechizitoriul procurorilor, este redata declaratia unui fost consilier ANRP, care sustine ca l-a "vazut pe Alin Cocos in cadrul institutiei in biroul lui Diacomatu Sergiu Ionut, unde statea cu picioarele pe masa", precum si faptul ca a aflat ca Alin Cocos este beneficiar al unor dosare de despagubire.

Potrivit unor documente ale DNA, publicate de jurnalistul Robert Turcescu, pe blogul sau, procurorii fac cercetari intr-un nou dosar ce o priveste pe Alina Bica, disjuns din cel privind despagubirea ilegala de la ANRP.

In acest dosar, Alina Bica este acuzata ca ar fi primit o cota-parte dintr-un teren in Snagov, apartinand primei sotii a lui Dorin Cocos, Olguta Chiriac, iar omul de afaceri, fiul sau Alin Cocos si Elena Udrea ar fi primit bani, in urma implicarii in despagubirea lui Gheorghe Stelian pentru terenul supraevaluat.

Alina Bica, un nou dosar? Numele Elenei Udrea, alaturi de cel al lui Dorin Cocos

Udrea: Imi asum relatia cu Alina Bica si casatoria cu Dorin Cocos. Sunt dispusa sa raspund la DNA

In urma acordarii despagubirii pentru teren, actiunile obtinute la Fondul Proprietatea au fost tranzactionate, "iar o parte din bani au fost directionati catre membrii familiei Cocos (Cocos Dorin, Cocos Alin si Udrea Elena Gabriela) ".

Dorin Cocos, mita de 10 milioane de euro in dosarul Bica - Ce spun doi martori despre "afacere"

In urma implicarii Alinei Bica in acest caz, fosta sefa a DIICOT a primit, "fara a plati contravaloarea, o cota parte dintr-un teren situat la Snagov, in suprafata de 4.425 de metri patrati, apartinand numitei Chiriac Olguta", tranzactia imobiliara fiind facuta prin interpusi, conform documentului citat.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Alin Cocos DNA, #sotie Dorin Cocos DNA, #Cocos DNA Bica , #DNA
Comentarii