Fiul lui Florin Calinescu, inmormantat cu slujba doar daca e declarat bolnav psihic

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 17:58 11190 citiri
Foto: Antena3

Fiul cel mic al lui Florin Calinescu s-a spanzurat, luni, intr-o camera de hotel din Praga. Rudele fac demersuri pentru a-i aduce trupul neinsufletit in tara si a-i organiza o ceremonie funerara.

In cazul sinucigasilor, Biserica nu permite efectuarea slujbei crestineasti obisnuite, insa exista exceptii.

Dupa cum a declarat pentru Ziare.com purtatorul de cuvant al Patriarhiei, preotul Constantin Stoica, pentru a beneficia de o slujba normala, familia trebuie sa depuna la Arhiepiscopia Romana documente prin care sa ateste ca decedatul se afla sub observatie medicala si suferea de o boala psihica.

In caz contrar, "cand nu exista un document medical din care sa reiasa ca nu avea discernamant in momentul in care si-a luat zilele, i se va oficia o slujba sumara", in afara bisericii, langa mormant, asa cum se procedeaza in cazul sinucigasilor, a declarat Stoica.

El a dat exemplul Malinei Olinescu, pentru care Arhiepiscopia a decis sa i se faca slujba in afara capelei. La fel s-a procedat si in cazul Madalinei Manole.

Sinuciderea este un pacat condamnat de Biserica, iar canoanele nu permit oficierea slujbei de inmormantare pentru sinucigasi. Este si o masura menita sa previna astfel de cazuri.

Luca Calinescu va fi inmormantat spre finele acestei saptamani la cimitirul Cernica, judetul Ilfov, alaturi de bunica si mama sa.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News