Fiul fostului ministru Mariana Campeanu a fost condamnat la 5 ani de inchisoare

Luni, 08 Mai 2017, ora 20:116534 citiri
Fiul fostului ministru Mariana Campeanu a fost condamnat la 5 ani de inchisoare
Foto: Ziare.com

Flavius Campeanu, fost director tehnic la Registrul Auto Roman (RAR) si fiul fostului ministru al Muncii Mariana Campeanu, a fost condamnat la 5 ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu.

"Condamna pe inculpatul Flavius Cristian Campeanu la o pedeapsa de cinci ani de inchisoare sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la abuz in serviciu, care a produs consecinte deosebit de grave", se arata in decizia de luni a Judecatoriei Sector 1, hotarare care nu este definitiva.

In acelasi dosar, Ovidiu Crapatureanu, fost director general al RAR, a primit o pedeapsa de cinci ani si sase luni de inchisoare pentru abuz in serviciu, in acelasi dosar.

Cei doi trebuie sa plateasca RAR suma de 876.610 de euro, reprezentand prejudiciul produs partii civile Regia Autonoma - Registrul Auto Roman.

Instanta a mai decis sa pastreze sechestrul pe bunurile celor doi inculpati si i-a obligat la plata cheltuielilor judiciare.

"Obliga inculpatii Crapatureanu Ovidiu si Campeanu Flavius Cristian la plata sumei de 34.000 lei, cate 17.000 lei fiecare inculpat, reprezentand cheltuieli judiciare catre stat. Cu drept de apel, in termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei", se arata in decizia instantei.

In mai 2013, Ovidiu Crapatureanu si Flavius Campeanu au fost trimisi in judecata de procurorii DNA intr-un dosar legat de cumpararea unui teren supraevaluat.

Potrivit DNA, in perioada 3 iunie - 16 septembrie 2008, Crapatureanu si Campeanu, sub pretextul construirii unui poligon de incercari autovehicule, au facut demersuri pentru achizitionarea unui teren de 536.140 metri patrati, situat in extravilanul comunei Roata de Jos, judetul Giurgiu, la un pret cu mult mai mare decat valoarea sa de piata, cauzand RAR un prejudiciu in cuantum de 1.076.509 de euro, reprezentand diferenta dintre pretul de achizitie (1.179.508 de euro) si valoarea de piata a terenului (102.999 de euro) la data cumpararii.

Comentarii
niculaeda
rank 5
"Fiul fostului ministru Mariana Campeanu a fost condamnat la 5 ani
schmit
rank 5
Campenii!! tot din PSD :)))))))..ce se naste din pisica soareci