Firme controlate de Sebastian Ghita, verificate de DLAF

Marti, 25 August 2015, ora 19:554402 citiri
Firme controlate de Sebastian Ghita, verificate de DLAF
Foto: Arhiva Digi 24

Departamentul pentru lupta antifrauda - DLAF a primit in aceasta luna informatii cu privire la cazul in care furnizorul suedez Carmenta a acuzat o posibila frauda cu fonduri UE intr-o licitatie a Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) de extindere a sistemului 112.

Informatiile au venit pe 11 august de la Oficiul European de Lupta Antifrauda - OLAF, informeaza Hotnews.

Actiunile de control se declanseaza in urma unor verificari preliminare temeinice, pentru identificarea indiciilor de frauda, care au rolul de a selecta faptele cu potential de valorificare judiciara, dupa cum au spus oficialii DLAF.

Sursa citata mentioneaza ca OLAF a directionat cazul catre DLAF dupa ce a decis sa nu detine elemente care sa ridice suficiente suspiciuni privind o frauda cu fonduri UE in acest caz.

Ancheta refera la faptul ca STS a atribuit, in 23 iulie, un contract in valoare de 10.224.999 de lei (fara TVA) catre o asociere formata dinST, Quality Business Solutions si firme ale grupului Teamnet International, de modernizare a sistemului 112.

STS a atribuit un contract de 13 milioane de euro unui grup fondat de Sebastian Ghita

Procurorii DNA sustin ca firmele din grupul Teamnet International ar fi controlate indirect de catre deputatul Sebastian Ghita, trimis in judecata pentru dare de mita, spalare de bani si instigare la abuz in serviciu.

La randul sau, Ghita a sustinut ca nu are nicio legatura cu Teamnet International si ca "informatiile din presa care leaga numele meu si compania Teamnet sugerand ca aceasta companie este si astazi controlata sau influentata de mine sunt false".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News