Firma care facea lucrari la podul care s-a prabusit peste muncitori in Gorj, amendata pentru munca la negru

Joi, 02 Mai 2019, ora 18:06 3027 citiri
Foto: Arhiva Pixabay

Firma din Craiova, care efectua lucrari de armare la podul prabusit in comuna Stoina, a fost amendata, joi, cu 20.000 de lei, de catre Inspectoratul Teritorial de Munca Gorj, pentru munca la negru. Una dintre cele doua victime nu avea incheiat un contract.

Doua persoane, o femeie si un barbat, au fost ranite grav, in urma accidentului de munca produs pe 18 aprilie, in comuna Stoina, judetul Gorj. Acestea au fost prinse sub o traversa a unui pod in lucru, fiind scoase de catre pompieri.

In urma anchetei, inspectorii din cadrul ITM Gorj au stabilit ca barbatul nu avea incheiat un contract de munca cu firma din Craiova, subcontractanta a lucrarilor de armare a podului, societatea fiind amendata cu 20.000 de lei.

"Persoana juridica ce executa lucrari la podul din comuna Stoina, unde pe data de 18 aprilie s-a inregistrat un accident de munca colectiv, a fost sanctionata cu suma de 20.000 de lei, pentru ca una dintre victime lucra fara incheierea, in prealabil, a unui contract individual de munca cu angajatorul respectiv", a declarat Neli Matei, purtatorul de cuvant al ITM Gorj.

In urma accidentului, femeia ranita grav a fost dusa cu un elicopter SMURD la spital.

Muncitorul care lucra la negru a fost transportat la o unitate medicala din Targu Carbunesti, iar alti doi barbati au fost raniti usor.

Podul este construit, incepand din anul 2018, peste raul Amaradia, lucrarea apartinand Primariei Stoina, armarea elementelor podului fiind facuta de o firma din Craiova.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii