Fata primarului din Sangeorz-Bai este consiliata psihologic. Asistentii sociali fac verificari si la scoala unde invata adolescenta umilita de tata

Marti, 22 Septembrie 2020, ora 15:52
4123 citiri
Fata primarului din Sangeorz-Bai este consiliata psihologic. Asistentii sociali fac verificari si la scoala unde invata adolescenta umilita de tata
Traian Ogagau, primarul din Singeorz-Bai FOTO: Facebook

Fetita primarului din Sangeorz-Bai, Traian Ogagau, se afla alaturi de mama ei si primeste consiliere psihologica.

Specialistii serviciilor publice de asistenta sociala fac o ancheta detaliata in cazul fetei si a celor doi frati pentru a propune solutii in acest caz, dosarul urmand sa fie inaintat Politiei, care va decide daca parintii sunt vinovati, transmite Digi 24.

Ancheta sociala, facuta de angajatii Primariei Sangeorz

"Am sesizat organele de cercetare penala. Momentan, dosarul se afla la Inspectoratul Judetean de Politie, la biroul de investigatii criminale.

Am solicitat primariilor, respectiv Serviciilor publice de asistenta sociala de la Bistrita si de la Sangeorz, efectuarea anchetei sociale pentru toti cei trei minori, respectiv intocmirea planului de serviciu cu propuneri de solutionare", a declarat directoarea DGASPC, Delia Claudia Rus.

Reprezentanta Directiei pentru Protectia Copilului a precizat ca fata se afla la domiciliul mamei, alaturi de fratii ei.

Dupa evaluare i s-a propus mamei continuarea sedintelor de consiliere psihologica, respectiv alte terapii specifice, dupa caz. Aceasta evaluare va fi folosita de organele penale in ancheta. Insa ambii parinti vor trebui sa isi dea acordul pentru realizarea raportului.

Sefa DGASPC a spus ca au inceput verificari si la scoala.

Ea a mai precizat ca ancheta vizeaza situatia sociala si economica a familiei, respectiv daca este un mediu propice pentru cresterea minorei.

"Din cat s-a evaluat pana acum, nu s-a propus instituirea unei masuri de protectie speciala, in sensul luarii fetitei de langa mama si plasarea la un centru rezidential sau la alta persoana, respectiv asistent maternal", a spus directoarea DGASPC.

Inspectoratul Judetean al Politiei a deschis un dosar penal, in rem deocamdata, pentru rele tratamente aplicate minorului.

Politia s-a sesizat in cazul primarului din Sangeorz-Bai, Traian Ogagau, dupa ce in spatiul public a aparut o inregistrare video in care acesta isi umilea fiica de 14 ani. Edilul se apara spunand ca nimeni nu are dreptul sa-i spuna cum sa-si educe copiii.

Intre timp, a aparut o noua inregistrare, audio de data aceasta, in care acelasi primar se aude abuzandu-si verbal membrii familiei, copii si fosta sotie, potrivit Adevarul.

Premierul si liderul PNL, Ludovic Orban, spune ca purtarea primarului este "impotriva oricarei norme legale si de bun simt". El a precizat ca edilul, care si-a filmat fata de 14 ani in timp ce o umilea, nu mai candideaza din partea PNL la alegerile locale din 27 septembrie.

VIDEO/AUDIO Noi inregistrari cu primarul PNL din Singeorz-Bai care isi umileste fetita: Dobitoaca dracului, retardata! Ordinara si penala ce esti

ONU cere anchetă internațională la spitalele atacate de Israel în Gaza, unde au fost descoperite mai multe gropi comune
ONU cere anchetă internațională la spitalele atacate de Israel în Gaza, unde au fost descoperite mai multe gropi comune
Naţiunile Unite au cerut marţi "o anchetă clară, transparentă şi credibilă" privind gropile comune descoperite la două spitale importante din Gaza, devastată de război, care au fost...
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Poliția Capitalei a anunțat că un bărbat de 53 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti, după ce şi-a urmărit soţia în trafic, a spart geamul maşinii şi a lovit-o. A fost...
#Traian Ogagau, #primarul din Singeorz Bai, #ancheta, #consiliere psihologica , #politie