Și-a ajutat fiica să transporte cadavrul concubinului într-un tomberon prin Târgu Mureș. Pedeapsa primită și filmul crimei care a oripilat orașul

Autor: N.G.
Marti, 26 Octombrie 2021, ora 03:04
5543 citiri
Și-a ajutat fiica să transporte cadavrul concubinului într-un tomberon prin Târgu Mureș. Pedeapsa primită și filmul crimei care a oripilat orașul
Poliția a identificat-o rapid pe auoarea crimei. Foto Arhivă

Mama femeii din Târgu Mureș, care și-a ucis cu bestialitate concubinul cu mai multe lovituri de topor, a fost condamnată la închisoare cu suspendare. Kis Maria este judecată pentru profanare de cadavre sau morminte, după ce a ajutat-o pe fiica sa, Bodó Emőke, să transporte cadavrul bărbatului într-un tomberon, până la marginea unei păduri din oraș.

Femeia în vârstă de 65 de ani a recunoscut fapta, iar din cercetări a rezultat faptul că aceasta nu a participat efectiv la comiterea crimei.

”Instanța reține faptul că inculpata a recunoscut săvârșirea faptei și a avut o atitudine de cooperare cu organele judiciare, regretând comiterea faptei. Față de împrejurarea că inculpata a manifestat regret pe tot parcursul procesului penal și a demonstrat că a conștientizat gravitatea faptei săvârșite, având în vedere faptul că minora (nepoata femeii – n.r.) în prezent se află în grija bunicii materne și întrucât inculpata Bodó Emőke se află în arest preventiv, instanța consideră că o pedeapsă cu închisoarea suspendată sub supraveghere, este de natură a asigura îndeplinirea scopului deopotrivă sancționator, preventiv și de reeducare pentru care a fost instituită răspunderea penală”, se menționează în hotărârea Tribunalului Mureș din 7 octombrie 2021.

Astfel, Kis Maria a fost condamnată la 1 an de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe un termen de încercare de 3 ani. Fiica acesteia este judecată, în continuare, pentru omor calificat și profanare de cadavre sau morminte, după ce și-a omorât concubinul cu un topor și a doua zi a transportat cadavrul cu un tomberon, cu intenția de a-l îngropa într-o pădure din apropierea Școlii Gimnaziale ”Serafim Duicu”.

Topor cumpărat de la piață

Motivarea hotărârii luate în cazul inculpatei Kis Maria cuprinde și modul în care a acționat fiica acesteia, în demersul de a-l ucide pe concubinul ei.

Astfel, la începutul lunii februarie 2021, pe fondul unei stări conflictuale preexistente între Bodó Emőke și victim, femeia s-a deplasat la Piața Armatei din oraș, de unde a achiziționat un topor de la un stand. A cumpărat toporul cu intenția direct de a-l folosi în vederea uciderii concubinului ei. Relația dintre cei doi era una conflictuală, accentuate de faptul că bărbatul consuma des băuturi alcoolice.

Femeia a dus toporul la locuința sa personală unde l-a ascuns într-un dulap cu haine. La data de 17 februarie 2021, în jurul orelor 21.00, în timp ce se afla în locuință, s-a iscat un conflict verbal între ea și concubin. Bodó Emőke a luat toporul din dulapul în care îl ascunsese și, în timp ce victima se afla așezată pe un scaun, i-a aplicat, în mod repetat și cu intensitate, mai lovituri cu un topor, în zona capului, în urma leziunilor suferite rezultând decesul victimei.

De față la uciderea au asistat, fără a participa în vreun fel, atât mama, cât și fiica ei în vârstă de 8 ani. După ce l-a ucis, cele două femei au transportat cadavrul în baia locuinței.

”În dimineața zilei de 18 februarie 2021, inculpata Bodó Emőke a luat un cuțit de bucătărie, cu care a împuns victima de două ori în zona abdomenului, intenționând astfel să verifice dacă întradevăr victima murise. Cu această ocazie, inculpata a constatat că victima nu mai mișca. Apoi, inculpata s-a deplasat până la un magazine de unde a cumpărat mai multe obiecte, respectiv o daltă, un ciocan, un ferăstrău și o lopată. Folosind unele dintre aceste obiecte, a reușit să ridice parțial parchetul, aflat în camera imobilului situat în mun. Tg. Mureș. A făcut acest lucru cu intenția de a săpa o groapă în vederea ascunderii cadavrului victimei în subsolul locuinței. Având în vedere că sub parchet era beton, inculpata nu a reușit să sape respectiva groapă. În consecință, a luat hotărârea de a scăpa de cadavru în alt mod, respectiv, transportându-l în pădurea situată în apropierea unei școli din apropiere”, se precizează în hotărârea instanței de judecată.

Martorul care își plimba câinele

Bodó Emőke a procurat un tomberon de culoare neagră, în care, cu ajutorul mamei, a pus cadavrul bărbatului. Ulterior s-au deplasat spre liziera pădurii, fiind văzute de un bărbat care își plimba câinele, care a anunțat poliția. Locul unde a fost găsit tomberonul se afla situat la liziera pădurii, situată deasupra străzii Hunedoara din Mun. Tg Mureș, din cartierul Mureșeni. Bărbatul care le-a văzut pe cele două femei a reușit să o prindă pe Kis Maria și să o țină la fața locului până a sosit Poliția.

”Martorul le cunoștea întrucât acestea locuiesc în același cartier cu el. Cunoștea faptul că erau mamă și fiică, însă nu le cunoștea după nume, știind doar că sunt femei de serviciu și fac curățenie în casele scărilor blocurile din zona străzii Cugir.

Uitându-se către cele două persoane, la un moment dat persoana mai tânără a fugit spunându-i în maghiară celeilalte persoane, respectiv mamei sale, „lasă-l acolo și haide”. Martorul s-a îndreptat către zona în care se afla persoana mai în vârstă și tomberonul, iar când a ajuns lângă acesta, a ridicat capacul și a văzut mai multe pături simțind, totodată, un miros ciudat.

Persoana mai în vârstă a încercat și ea să fugă din acel loc, iar martorul a alergat după aceasta și a prins-o. (…) A insistat să ridice capacul tomberonului, însă aceasta îi spunea în repetate rânduri că în interior este gunoi. Martorul a lovit cu piciorul tomberonul simțind că în acesta se află ceva cu greutate. A continuat să insiste, iar la un moment persoana de sex feminin i-a spus că „a murit”. A întrebat cine a murit, dar aceasta nu a vrut să spună nimic repetând să o las să plece.

Întrucât martorul nu era sigur de ce afla în tomberon, a considerat că nu poate lăsa persoana de sex feminin să plece, motiv pentru care a anunțat organele de poliție cu privire la cele constate, iar până la sosirea acestora a luat măsurile de a împiedica persoana să plece de la fața locului”, se mai precizează în hotărârea Tribunalului Mureș.

La sosirea Poliției s-a descoperit cadavrul, iar ancheta ulterioară a dovedit faptele de care au fost acuzate cele două femei. Bodó Emőke riscă peste 20 de ani de închisoare.

Trupul unei femei, aflat în descompunere, a fost descoperit pe un câmp. Anchetatorii așteaptă concluziile legiștilor
Trupul unei femei, aflat în descompunere, a fost descoperit pe un câmp. Anchetatorii așteaptă concluziile legiștilor
Cadavrul unei femei, în stare avansată de putrefacţie, a fost descoperit pe un teren din Petroşani, iar poliţiştii şi procurorii au deschis o anchetă. Victima nu este identificată, iar...
Administratoarea unui bloc din Sectorul 2, înjunghiată mortal. Primele informații din anchetă
Administratoarea unui bloc din Sectorul 2, înjunghiată mortal. Primele informații din anchetă
O femeie, administrator al unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei, a fost înjunghiată mortal joi seară, 28 martie, de un bărbat. ”La data de 28 martie 2024, în jurul orei 19.10, Poliţia...
#crima, #tomberon, #cadavru, #Targu Mures, #femeie, #condamnare, #inchisoare , #justitie