VIDEO Femeie confirmata cu COVID-19, gasita de jandarmi fara masca de protectie intr-o statie de tramvai din Arad

Vineri, 06 Noiembrie 2020, ora 18:2613733 citiri
VIDEO Femeie confirmata cu COVID-19, gasita de jandarmi fara masca de protectie intr-o statie de tramvai din Arad
Foto: Jandarmeria Arad

O femeie in varsta de 52 de ani, confirmata cu COVID-19 si care nu purta masca de protectie, a fost depistata de jandarmi intr-o statie de tramvai in cursul zilei de vineri, 6 noiembrie.

Femeia a fost amendata cu 2.000 de lei pentru ca nu a respectat masurile de prevenire a raspandirii SARS-COV-2 si perioada de izolare si va fi cercetata si pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Arad, un echipaj de jandarmi a depistat intr-o statie de tramvai o femeie de 52 de ani din Arad, care nu purta masca de protectie sanitara, conform prevederilor legale.

Jandarmii i-au solicitat femeii sa prezinte un document de identitate si i-au adus la cunostinta faptul ca a incalcat o prevedere legala si urmeaza sa fie sanctionata. Femeia a refuzat cu insistenta sa dea relatii cu privire la datele de identitate. Dupa ce i s-a spus ca va fi dusa la sediul Politiei pentru stabilirea identitatii, aceasta a cedat si le-a oferit jandarmilor datele solicitate.

In urma verificarilor efectuate, jandarmii au descoperit ca pe numele femeii exista o alerta de tip suspiciune persoana infectata cu coronavirus, astfel ca s-a luat legatura cu Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Arad, pentru confirmarea alertei. Conform autoritatii respective, femeia este declarata pozitiva la virusul SARS Cov-2 si figura in izolare la locul declarat, in perioada 24 octombrie - 6 noiembrie.

Jandarmii au intocmit pe numele femeii acte de sesizare necesare organelor de urmarire penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, si au aplicat o amenda contraventionala in valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea masurilor de prevenire a raspandirii virusului SARS-Cov-2, respectiv nerespectarea perioadei de izolare.

Conform prevederilor legale, femeia va ramane in izolare la locul declarat, pana la finalizarea perioadei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News