Fată de 14 ani păcălită de patru bărbați să se prostitueze. "O parte dintre clienţi cunoşteau că este minoră și exploatată de traficanţi"

Joi, 30 Septembrie 2021, ora 15:22
4056 citiri
Fată de 14 ani păcălită de patru bărbați să se prostitueze. "O parte dintre clienţi cunoşteau că este minoră și exploatată de traficanţi"
Traficanții au profitat de "starea vădită de vulnerabilitate a victimei" FOTO Hepta

Patru persoane din judeţul Caraş-Severin sunt cercetate într-un dosar ce face referire la mai multe acte sexuale în care victimă a fost o fetiţă de 14 ani, procurorii DIICOT şi poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) efectuând joi, 30 septembrie, percheziţii la domiciliile suspecţilor.

Potrivit unui comunicat al DIICOT Caraş-Severin, dosarul are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, act sexual cu un minor, folosirea prostituţiei infantile şi folosirea serviciilor unei persoane exploatate.

"În cauză s-a reţinut faptul că în cursul anilor 2020 - 2021, un număr de patru persoane din judeţul Caraş-Severin, cu vârste cuprinse între 49 şi 21 de ani, au recrutat şi exploatat, prin obligarea la practicarea prostituţiei, o minoră în vârstă de 14 ani, profitând de starea vădită de vulnerabilitate a victimei. În acest sens, traficanţii au recrutat, transportat şi adăpostit victima minoră, în vederea întreţinerii de raporturi sexuale cu diferite persoane", se arată în comunicatul DIICOT Caraş-Severin, remis AGERPRES.

Recrutarea şi manipularea victimei a avut la bază fie metoda "lover-boy", fie promisiunea unor câştiguri facile, având în vedere starea materială precară a minorei.

Procurorii arată că pentru întreţinerea raporturilor sexuale cu victima, clienţii achitau sume cuprinse între 50 - 150 lei.

Totodată, traficanţii au întreţinut la rândul lor, în mod repetat, raporturi sexuale cu victima, susţin anchetatorii.

"De asemenea, din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că o parte dintre clienţi cunoşteau atât faptul că victima este minoră, fapt care se putea observa şi din nivelul de dezvoltare fizică a acesteia, cât şi faptul că persoana vătămată era exploatată de către traficanţi", precizează documentul citat.

Faţă de aceste persoane a fost începută urmărirea penală, pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea serviciilor unei persoane exploatate şi folosirea prostituţiei infantile.

La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Caraş-Severin vor fi aduse, joi, în vederea audierii, un număr de 15 persoane.

Acţiunea procurorilor şi poliţiştilor SCCO s-a realizat cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Timişoara, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin.

În cauză a fost asigurat suport tehnic de către Direcţia de Operaţiuni Speciale şi Biroul de Analiză a Informaţiilor Caraş-Severin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#prostitutie, #fata 14 ani, #copil traficat sexual, #proxeneti caras , #ANI