O fată de 12 ani s-a înecat într-un iaz. A dispărut sub ape la 10 metri de mal

Sambata, 07 August 2021, ora 20:46 2135 citiri
Salvatorii au căutat-o în apăa adâncă FOTO Monitorul de Botoșani

O fată în vârstă de 12 ani s-a înecat sâmbătă, într-un iaz din judeţul Botoşani. Se pare că a hotărât să treacă prin apă pentru a ajunge mai repede pe cealaltă parte a lacului. Trupul său a fost găsit de pompieri la o adâncime de doi metri.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, o fată de 12 ani şi-a pierdut viaţa sâmbătă, în apele unui iaz de pe raza satului Buhăceni, comuna Truşeşti.

“Copila se juca, împreună cu mai mulţi prieteni, pe imaşul din apropierea iazului. La un moment dat, a hotărât să ajungă pe malul celalalt şi pentru a nu mai înconjura, a luat decizia să treacă prin iaz. La circa zece metri de mal a dispărut sub ape. Una dintre fetele care o însoţeau, tot de 12 ani, a încercat să o ajute, dar nu a reuşit, motiv pentru care a alergat în sat să cheme ajutoare”, a transmis ISU Botoşani.

Sursa citată a precizat că solicitaţi să intervină, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenţie Truşeşti au ajuns în cel mai scurt timp la locul indicat. În mai puţin de 20 de minute de la începerea căutărilor, au găsit fetiţa în locul unde a fost văzută dispărând sub ape, la o adâncime de circa doi metri.

Ea a fost scoasă din apă şi preluată de echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, care a început manevrele de resuscitare. La faţa locului a ajuns şi echipajul de terapie intensiva mobila SMURD. Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, fetiţa nu a mai putut fi salvată.

Medicul de pe SMURD a decis că este cel mai bine ca fetiţa de 12 ani, care a încercat să îşi salveze, să fie transportată la spital pentru investigaţii suplimentare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News