Familia Aurei Ion dezminte experimentul socant din Muntii Apuseni

Marti, 26 Ianuarie 2016, ora 13:48
5809 citiri
Familia Aurei Ion dezminte experimentul socant din Muntii Apuseni
Foto: Facebook/Respect Aura Ion

Familia Aurei Ion, tanara care a murit acum doi ani in urma accidentului aviatic din Apuseni, dezminte ca vreun membru al familiei ar fi mers la locul accidentului, s-ar fi dezbracat si s-ar fi intins pe jos, vrand sa vada cat rezista in frig.

Familia Aurei Ion a trimis, marti, redactiei Ziare.com un drept la replica la articolul publicat de Libertatea.ro si preluat de mai multe site-uri de stiri.

Experiment socant dupa tragedia din Apuseni: Au stat dezbracati pe zapada ca sa vada cat rezista

Familia Aurei Ion informeaza ca:

"Textul articolului este neadevarat. Familia crede ca, de fapt, scopul aparitiei acestui articol profund mincinos este acela de a denigra familia, in fata opiniei publice, pentru afectarea credibilitatii acesteia cu privire la aparitiile si sustinerile in privinta desfasurarii anchetei ce priveste decesul Aurei Ion.

De asemenea, acest articol a aparut imediat dupa comunicatul de presa, din 20 ianuarie 2016, prin care familia a aratat, printre altele, ca se incearca protejarea celor doua institutii: ROMATSA si S.T.S. - implicate in actiunile de localizare".

Familia tinerei a adaugat ca "niciun membru al familiei noastre nu a mers in Muntii Apuseni, in perioada februarie 2015 - 22 ianuarie 2016;

* tatal Aurei nu a mers niciodata la locul accidentului;

* in ianuarie 2015, la parastasul de un an, pentru prima data, la locul accidentului, fratele Aurei a ingenunchiat pe zapada, pentru a se ruga;

* niciodata familia nu a adus niciun repros legat de salvarea Aurei, niciunuia dintre localnici;

* momentul descris in articolul publicat nu a avut loc niciodata".

Rudele Aurei Ion cer reprezentantilor Libertatea sa publice pe site inregistrarile cu Gheorghe Trif, unul dintre motii salvatori.

Tragedie aviatica in Apuseni: Aura Ion, avansata post-mortem la gradul de locotenent

"In aceste conditii, familia solicita ca, daca inregistrarile despre care se face vorbire in articol exista, atunci cotidianul sa le publice in editia imediat urmatoare primirii prezentei si totodata sa difuzeze (pe www.libertatea.ro) si inregistrarea video/audio cu domnul Gheorghe Trif, cand acesta afirma:

'Ei erau mahniti ca nu le-am salvat fata. Noi am facut tot ce am putut pentru ea, dar era deja moarta cand am ajuns. Si le-am zis sa mearga cu noi ca sa vada cu ochii lor ca fata nu avea cum sa reziste atatea ore in frigul acela, fiind si ranita. Cand am ajuns acolo, parintii si fratele ei s-au dezbracat si s-au intins pe jos, in locul in care am gasit-o pe Aura, si au vrut sa vada cat rezista in frig. Nu au putut sta mai mult de 20 de minute pe jos, dupa care i-am dus repede acasa si i-am incalzit', cat si imaginile cu parintii Aurei, dezbracati, intinsi in zapada", se mai arata in documentul citat.

Familia victimei accidentului din Apuseni sustine ca in mod clar aceste inregistrari nu exista si cere retragerea articolului invocat.

"Familia Aureliei ION isi exprima speranta ca, in viitor, inainte de publicarea unui articol care vizeaza familia, cotidianul Libertatea va solicita si punctul de vedere al acesteia si va proceda la verificarea cu atentie a informatiei - aceasta pentru informarea corecta si obiectiva a opiniei publice.

De asemenea, Familia atrage atentia asupra faptului ca, dincolo de lipsa de veridicitate a articolului, acesta patrunde, nepermis, in sfera drepturilor protejate, respectiv dreptul la viata privata", se mai arata in document.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#familie Aura Ion drept replica, #experiment familie Aura Ion, #Aura Ion accident Apuseni , #Accident avion Apuseni