„Fabrică” de acte contrafăcute pentru românii din diaspora. Gruparea falsifica aproape orice tip de document VIDEO

Sambata, 17 Iulie 2021, ora 12:04
6321 citiri
„Fabrică” de acte contrafăcute pentru românii din diaspora. Gruparea falsifica aproape orice tip de document VIDEO
La perchezitii au fost găsite probe zdrobitoare FOTO Poliția Română

Polițiștii rutieri din Ilfov au descins la nouă adrese din București și Ilfov într-un dosar de fals în care în care mai multe persoane sunt suspectate că au pus la punct o rețea de falsificat acte pentru românii din străinătate.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019-2021, mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 26 și 54 de ani, ar fi falsificat zeci de documente, respectiv permise de conducere, cărți de identitate, diplome de bacalaureat, diplome de agricultură, caziere judiciare, permise de ședere, pașapoarte și alte documente care urmau să fie trimise în străinătate, în scopul primirii unor sume de bani de la persoanele beneficiare”, a anunțat IPJ Ilfov.

Potrivit sursei amintite, la percheziții au fost descoperite și ridicate permise de conducere (aparent eliberate atât de statele europene, cât și de S.U.A.), cărți de identitate, pașapoarte, diplome de bacalaureat și certificate de calificare profesională, certificate de agricultor, permise de ședere, un certificat de înmatriculare, o ștampilă, 5 imprimante, 2 laminatoare, 1scanner, 4 lanterne și 2 lămpi UV, 20 de stick-uri, 14 perforatoare/matrițe, 2 laptop-uri, o cutie cu folii autoadezive, 146 de coli cu holograme (o parte din acestea purtând însemnele mai multor state) și sigle, folii laminatoare, 5 șabloane pentru imprimantă, 1 racletă de întins folie laminatoare, 2 spray-uri cu efect de lac, 158 de carduri din plastic cu cip și 109 carduri fără cip, diferite chitanțe, mai multe seturi de hârtie fotografică, etc.

„În urma probatoriului administrat, polițiștii au reținut, pentru 24 de ore, 5 bărbați, urmând ca aceștia să fie prezentați, în cursul zilei de astăzi, Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propuneri legale.

În prezent, cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului Rutier din Ilfov, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la conducere a unui vehicul fără permis de conducere, complicitate la uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, precum și fals material în înscrisuri oficiale, urmărirea penală fiind coordonată de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea”, a mai anunțat IPJ Iflov.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
După 21 de zile, un tânăr de 28 de ani, care a incendiat o mașină, a fost în sfârșit depistat de oamenii legii. A fost găsit la Chiajna, acolo unde locuia fără forme legale. A fost...
Procurorii lui Kovesi au descins la Botoșani. Ancheta vizează o fraudă de 160.000 de euro
Procurorii lui Kovesi au descins la Botoșani. Ancheta vizează o fraudă de 160.000 de euro
Biroul Parchetului European din Cluj-Napoc face joi, 18 aprilie, percheziţii în mai multe locaţii, inclusiv în instituţii publice, din judeţul Botoşani, în cadrul unei anchete privind o...
#perchezitii, #acte false, #Ilfov , #perchezitii