Fals angajat al SMURD, arestat pentru inselaciune

Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 19:34
2771 citiri
Fals angajat al SMURD, arestat pentru inselaciune
Foto: Arhiva

Un barbat care a inselat mai multe firme, de la care a luat echipamente medicale dupa ce s-a recomandat drept angajat al Fundatiei pentru SMURD si apropiat al secretarului de stat Raed Arafat, a fost arestat pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Barbatul se numeste Vasile Coman, are 29 de ani si este din Bucuresti, fiind suspectat de politistii de la Investigatii Criminale ca a contactat mai multe societati comerciale din Capitala, de la care a comandat diverse echipamente medicale, dupa ce s-a recomandat ca fiind "doctorul Koman", reprezentantul Fundatiei pentru SMURD si un apropiat al lui Raed Arafat, au declarat surse apropiate anchetei.

In 17 ianuarie, politistii au facut o perchezitie la domiciliul barbatului, unde au gasit stampile cu numele lui si ale mai multor entitati oficiale din Romania, "stampile ce au fost aplicate pe mai multe contracte de vanzare-cumparare false", a precizat Politia Romana intr-un comunicat de presa.

Anchetatorii au mai ridicat fotografii cu Vasile Coman in uniforma medicala, ecusoane, epoleti, embleme si vestimentatie inscriptionata, "toate susceptibile ca fiind folosite in comiterea de infractiuni", precum si 18.450 de lei, bani pe care nu ii putea justifica, a precizat sursa citata.

Cazul a fost sesizat Directiei de Investigatii Criminale in 11 iunie 2012 de reprezentantii Fundatiei pentru SMURD, care au spus ca, in perioada aprilie - iunie, un barbat care se recomanda drept "doctorul Koman" face in numele institutiei achizitii comenzi de cearsafuri si uniforme personalizate cu insemnele SMURD.

"Astfel, C.V., de 29 de ani, din Bucuresti, este suspectat ca, la inceputul lunii februarie 2012, a contactat o societate comerciala din Bucuresti si dupa ce s-a recomandat ca fiind reprezentant al unei fundatii cu activitati in domeniul medical, a comandat mai multe echipamente specifice. Acesta a mai promis producatorului o comanda de cateva mii de exemplare identice.

In momentul in care producatorul a solicitat achitarea comenzii onorate si a unui avans pentru cea urmatoare, suspectul nu a mai putut fi contactat. In acest fel, a fost creat societatii un prejudiciu de 4.000 de lei", a precizat Politia Romana.

Surse din Politie au spus ca barbatul a facut o noua comanda de uniforme, de aceasta data in valoare de 200.000 de euro, insa reprezentantul firmei i-a cerut un avans de 30 la suta din valoarea totala a contractului si l-a somat sa ii achite si cei 4.000 de lei restanti. Dupa aceasta discutie, Coman nu a mai raspuns la telefon.

In lunile urmatoare, barbatul a contactat alte firme, de la care a comandat mai multe bunuri pe care nu le-a platit, prejudiciul total fiind de 18.407 de lei.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat ca Ministerul Sanatatii nu a fost in niciun fel pagubit de persoana care se dadea drept angajat al SMURD, intrucat institutia a fost informata din timp de unele directii sanitare.

"Au fost mai multe situatii in care s-a folosit de numele SMURD, inclusiv la Ministerului Sanatatii. Ministerul a trimis o sesizare pentru ca persoana respectiva s-a folosit inclusiv de antetul ministerului si a trimis adrese, la sfarsitul anului trecut, la mai multe directii sanitare, folosindu-se de semnaturi false, prin care comunica anumite aspecte ilegale, indemnandu-i sa faca achizitii de la anumite firme", explicat dr. Arafat citat de NewsIn.

Acesta a adaugat ca "se pare ca de la anumiti furnizori aceasta persoana a facut anumite comenzi, pe care le-a obtinut".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#fals angajat SMURD arestat, #angajat SMURD frauda, #politie angajat SMURD , #SMURD