Nou record de factură scandaloasă la electricitate: 150.000 de euro pentru un apartament nelocuit de peste 20 de ani

Autor:N.G.
Vineri, 03 Septembrie 2021, ora 17:5011795 citiri
Nou record de factură scandaloasă la electricitate: 150.000 de euro pentru un apartament nelocuit de peste 20 de ani
Factura uriașă primită de la Electrica Furnizare. Foto: alba24.ro

Proprietarul unui apartament din orașul Cugir, care nu este locuit de peste 20 de ani, a primit o factură neverosimilă pentru consumul de energie electrică.

Consumul uriaş estimat pentru perioada 28 mai – 27 iunie 2021 a fost de respectiv 999.995 kWh ceea ce înseamnă o valoare totală de 739.051,54 de lei, adică aproape 150.000 de euro.

Proprietarul locuinței a făcut reclamaţie la furnizor, iar factura a fost stornată. Cu alte cuvine, proprietarul apartamentului nu a trebuit să plătescă suma imensă trecută pe factură.

În Alba s-au înregistrat până acum cel puţin cinci situaţii de facturi cu cifre foarte mari la electricitate. Primul caz a fost al unei familii din Alba Iulia, care a văzut pe factură suma de 27.808,13 lei de la Electrica Furnizare, iar alta, tot din Alba Iulia, o factură de 6.000 de lei, emisă de un operator privat.

Alte trei familii au reclamat că trebuie să plătească 40.000 de lei, 11.000 de lei, respectiv 22.700 lei, tot la compania de stat Electrica.

Reacţia Electrica Furnizare


”Electrica Furnizare a demarat o verificare suplimentară a facturilor emise cu valori atipice în raport cu istoricul de facturare şi comportamentul de consum în cazul unora dintre clienţii casnici din portofoliul companiei.

Ca urmare a situaţiilor constatate în ultima perioadă cu privire la emiterea unor facturi a căror componentă a energiei electrice active are o valoare atipică în comparaţie cu istoricul de facturare şi comportamentul de consum ale clienţilor în cauză, compania a demarat un proces intern de analiză ce vizează posibile anomalii înregistrate pe întreg lanţul de facturare, precizează un comunicat.

Electrica Furnizare informează că astfel de situaţii sunt izolate. Unele dintre facturile verificate au fost deja stornate, urmând să fie emise facturi noi, după finalizarea analizei fiecărui caz în parte. Compania îşi asigură clienţii că va clarifica situaţia în regim de urgenţă şi că niciunul dintre aceştia nu va fi afectat de posibilele erori identificate în procesul de facturare”.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News