Explozii in Maramures: Seful Politiei a plecat la locul accidentului

Duminica, 19 Februarie 2012, ora 12:57 2055 citiri
Foto:Adevarul

Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, l-a trimis pe seful Politiei Romane, Liviu Popa, in orasul Sighetu Marmatiei, la locul unde au avut loc doua explozii, intr-un club din localitate.

Popa e insotit de o echipa de specialisti si are rolul de a investiga cauzele exploziei, informeaza Romania TV.

Alaturi de echipa MAI, si una de la Inspectia Muncii va ajuta la aflarea cauzelor exploziei.

Explozii in Sighetu Marmatiei: 17 raniti

Cel putin 17 persoane au fost ranite, duminica dimineata, in doua explozii care au avut loc, intr-un club din Sighetu Marmatiei.

Prima explozie a avut loc putin dupa miezul noptii si s-a soldat cu sapte victime, sapte tinere care au suferit arsuri grave, iar a doua in jurul orei 10,00, soldata cu 10 raniti.

In cea de a doua explozie, printre victime s-au aflat si politisti care anchetau prima explozie. Oficialii erau criminalisti din Baia Mare, care au venit la fata locului pentru a preleva probe.

Prima explozie a avut loc putin dupa miezul noptii, cand mai multe tinere au mers la toaleta si au vrut sa-si aprinda cate o tigara. Desi clubul nu era racordat la instalatia de furnizare de gaze, explozia s-a produs in urma acumularii de gaze la un apartament din acceeasi cladire, unde se afla un birou notarial.

Dupa prima explozie, sase victime au fost transportate de urgenta la Spitalul de arsi din Bucuresti, cu un avion militar, deoarece aveau arsuri de gradul 1, 2 si 3 pe corp, indeosebi pe fata.

Conform medicilor de la Spitalul de arsi, arsurile victimilor erau pe 30-60% din suprafata pielii. Starea lor este stabila si se vor recupera in cateva saptamani, insa vor avea nevoie de transplant de piele.

Ulterior, in jurul orei 10,00, a avut loc o a doua explozie, intr-un apartament alaturat incaperii in care se desfasura investigarea primei explozii. Cea de a doua explozie s-a soldat cu 10 victime, din care trei politisti, doi pompieri, reprezentanti ai companiilor de electricitate si gaze, dar si notarul din spatiul in care a avut loc acumularea de gaze.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
Poza legionarul verde
legionarul verde
rank 2
Poza Dejossidepecal
Dejossidepecal
rank 2
sefi numiti politic, prin pile sau nepotism = incompetenta