Explozie puternică la o uzină chimică din Germania. Mai mulți angajați, grav răniți, iar cinci persoane sunt date dispărute UPDATE VIDEO

Marti, 27 Iulie 2021, ora 13:553891 citiri
Explozie puternică la o uzină chimică din Germania. Mai mulți angajați, grav răniți, iar cinci persoane sunt date dispărute UPDATE VIDEO
Explozie la un incinerator de deșeuri FOTO Twitter/ Tony

O explozie puternică a zguduit marți, 27 iulie, orașul Leverkusen din Germania. Deflagrația s-a produs într-un parc industrial. Mai mulți angajați au fost răniți, iar cinci nu au fost găsiți.

UPDATE ORA 19.58 Explozia de marţi de la Leverkusen, din vestul Germaniei, dintr-un sit de tratare a deşeurilor, s-a soldat cu un mort, patru dispăruţi şi treizeci şi unu de răniţi, dintre care cinci grav, potrivit ultimului bilanţ furnizat de autorităţi, relatează AFP.

"Suntem profund bulversaţi de acest accident trafic şi de moartea unui colaborator de-ai noştri", a declarat conducerea companiei Currenta, gestionara sitului, într-un comunicat.

Operaţiunile de salvare continuă pentru a se încerca găsirea celor patru dispăruţi, adaugă societatea, care a precizat că cei 31 de răniţi sunt salariaţi ai uzinei.

UPDATE 13.50

Parcul anunţă într-un comunicat că ”mai mulţi angajaţi au fost răniţi în acest eveniment, iar cel puţin doi (dintre ei au fost răniţi) grav”.

Alţi cinci angajaţi au fost daţi dispăruţi.

O anchetă a pompierilor este în curs de desfăşurare.

Acest incident a fost clasat în categoria ”pericol extrem” de către aplicaţia naţională de alertare cu privire la catastrofe Nina.

Mai multe publicaţii germane scriu că explozia a avut loc într-o instalaţie de tratare a deşeurilor.

Poliţia din Koln semnalează, într-un mesaj postat pe Twitter, ”pagube importante” şi anunţă că mai multe porţiuni de autostradă au fost închise.

Explozia s-a produs la un incinerator de deșeuri. Agenția de protecție civilă a guvernului german a avertizat cu privire la un „pericolul extrem”, potrivit Reuters.com.

Localnicii au transmis că ferestrele au fost zguduite, în urma exploziei, iar zgomotul a fost puternic.


Autoritățile le-au cerut celor care locuiesc în zonă să nu părăsească locuințele.

Comentarii