UPDATE: Explozie puternică la uzina de armament din Băbeni. Patru oameni au murit și patru au fost răniți

Joi, 18 Noiembrie 2021, ora 16:40
5529 citiri
UPDATE: Explozie puternică la uzina de armament din Băbeni. Patru oameni au murit și patru au fost răniți
Accidentul s-a produs în timpul unei operațiuni de dezamorsare a unei mine FOTO Facebook / DSU

UPDATE:

Una dintre victime, în vârstă de 52 de ani, are fracturi la ambele membre superioare şi două degete amputate.

Cele trei femei rănite în explozia de la Uzina Mecanică Băbeni au 42 de ani, 52 de ani, respectiv 54 ani, iar starea lor este stabilă, ele fiind conştiente, a declarat pentru News.ro managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea, Dan Ponoran.

Potrivit acestuia, femeia de 52 de ani este în stare mai gravă, ea suferind fracturi la ambele membre superioare, amputaţie de falange la două degete şi multiple plăgi delabrante, reprezentând leziuni ale tegumentelor în urma suflului exploziei.

Altă femeie rănită în urma exploziei are multiple superficiale produse de schijele rezultate în urma deflagraţiei, însă rănile nu sunt adânci iar a treia victimă are un traumatism cranio-cerebral acut şi un corp străin intraocular.

Vieţile celor trei femei nu sunt puse în pericol, a precizat managerul unităţii sanitare.

A patra victimă a primit îngrijiri medicale la locul incidentului, suferind un atac de panică, însă în cele din urmă aceasta nu a mai fost dusă la spital, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

Știrea inițială:

O explozie puternică s-a produs joi, 18 noiembrie 2021, la Uzina Mecanică Băbeni din județul Vâlcea. Potrivit autorităților, patru oameni au murit și patru au fost grav răniți. Deflagratia nu a fost urmată de incendiu. Prefectul Ştefan Fârtat a anunțat că explozia s-a produs în timp ce se încerca dezamorsarea unei mine antipersonal și că procedura standard nu ar fi fost respectată.

UPDATE - "După comunicarea datelor din teren sunt patru persoane preluate de către SAJ", a precizat ulterior ISU Vâlcea.

UPDATE - Potrivit ISU Vâlcea, din primele informaţii reiese că sunt patru persoane decedate, trei bărbaţi şi o femeie. Alte trei persoane, conştiente, sunt preluate de Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi transportate la UPU Vâlcea.

Prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat, a declarat pentru News.ro că primele date de la faţa locului arată că explozia s-ar fi produs în timp ce se încerca dezamorsarea unei mine vechi. Nu se cunosc deocamdată, oficial, cauze ale deflagraţiei.

Acesta a adăugat că procedura pe care o aplicau muncitorii nu ar fi fost respectată.

”Se pare că procedura standard nu a fost respectată. Urmează să fie o anchetă”, a spus Fârtat, la Digi24.

Uzina Mecanică Băbeni este o companie certificată ca furnizor pentru Ministerul Apărării din România şi pentru NATO. Unitatea a fost înfiinţată în 1983 iar în 1996 a devenit sucursală a Romarm SA. În anul 2014 a devenit parte a grupului EnergoTech. Conform site-ului companiei-mamă, uzina din judeţul Vâlcea proiectează şi gabrică muniţie, ambalaje pentru arme şi muniţie şi oferă training specializat pentru pirotehnicieni, potrivit news.ro

Știre inițială: ”ISU Vâlcea intervine pentru înlăturarea efectelor unei explozii la Uzina Mecanică Băbeni. În urma exploziei au rezultat 4 persoane decedate, 2 inconștiente cu traumatisme.

A fost alocat un echipaj de Descarcerare, Smurd Bunești, 2 ambulante tip C si 2 tip B, un echipaj de stingere”, a transmis instituția într-un comunicat.

În 2019 a mai avut loc o explozie la uzina de la Băbeni, în urma căreia un muncitor în vârstă de 22 de ani a murit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UPDATE Pompierii reiau acțiunile de căutare-salvare la blocul din Craiova unde a avut loc o explozie. Care este cauza nenorocirii
UPDATE Pompierii reiau acțiunile de căutare-salvare la blocul din Craiova unde a avut loc o explozie. Care este cauza nenorocirii
Echipajele de intervenţie reiau, joi dimineaţa, 18 aprilie, acţiunile de căutare-salvare la blocul din municipiul Craiova unde, cu o seară în urmă, s-a produs o explozie în urma căreia o...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#explozie, #uzina armament babeni, #exploie uzina valcea , #explozie
Comentarii