Explozie la Aerostar Bacău, trei persoane rănite. Compania asigură mententanța avioanelor F-16 UPDATE

Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 15:08
3510 citiri
Explozie la Aerostar Bacău, trei persoane rănite. Compania asigură mententanța avioanelor F-16 UPDATE
Aerostar Bacau FOTO: Arhiva

Un grav accident de muncă s-a petrecut marți, 23 noiembrie, la societatea Aerostar SA Bacău.

Potrivit informațiilor preliminare, la una dintre secții s-a produs o explozie, urmată de un incendiu soldat cu răniți, scrie Ziarul de Bacău.

UPDATE. Managerul Spitalului Judeţean Bacău, Adrian Popa, a declarat marţi, la Digi 24, că la Unitatea de Primiri Urgenţe au ajuns doar doi pacienţi tineri.

”Cei doi au venit cu Ambulanţa, al treilea a refuzat transportul la spital”, a transmis Adrian Popa.

Acesta a precizat că victimele au arsuri pe 10 – 15% din suprafaţa corporală, scrie News.ro.

”Nu sunt de complexitate majoră, rămân internaţi pe Chirurgie Plastică”, a mai precizat managerul unităţii medicale, explicând că medicii nu consideră necesar transferul la altă unitate medicală.

Incendiul a fost stins de angajații firmei, transmit reprezentanții pompierilor. „Am fost sesizați că a avut loc un incendiu lichidat la Aerostar. S-au deplasat doi inspectori de prevenire din cadrul ISU pentru a evalua situația. Știm că au fost 3 victime, preluate de Ambulanță”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

„Sunt două victime cu arsuri și o alta cu atac de panică. În acest moment nu știm mai multe, colegii sunt la fața locului”, a precizat Aura Crețu, directoarea Serviciului Județean de Ambulanță, pentru Ziarul de Bacău.

Pentru Ziarul de Bacău, Grigore Filip, directorul general al Aerostar SA, a declarat că incidentul s-a petrecut în jurul orei 12:50. „A fost o problemă care se va analiza, un accident de muncă nu foarte mare, o substanță cu care se lucra s-a aprins”, a susținut managerul companiei. Potrivit acestuia, detaliile vor putea fi cunoscute în urma anchetei declanșate.

Cu ce se ocupă compania Aerostar din Bacău

Aerostar Bacău (ARS), companie ce activează în domeniul fabricaţiei de produse de aviaţie şi mentenanţă, a încheiat primele şase luni din 2021 cu o cifră de afaceri de 174 milioane lei, în creştere cu 8% faţă de perioada similară din 2020, iar profitul net s-a majorat cu 12%, la 35 milioane lei, scrie Ziarul Financiar.

Compania furnizează aerostructuri, componente şi ansambluri pentru industria globală de aviaţie având drept clienţi finali companii precum: Airbus, Ariane Group, Boeing, Bombardier, Dassault, GKN Aerospace, Gulfstream, Premium Aerotec, SAFRAN Landing Systems. Aerostar deţine autorizări pentru întreţinerea de avioane comerciale, fiind autorizaţi în prezent pentru executarea acestor lucrări la tipurile de avioane Boeing 737, seriile 300-900, familia de avioane Airbus 320, ceo & neo, cât şi pentru componente.

De asemenea, compania este centru de mentenanţă pentru avioanele F-16 din dotarea Armatei Romane şi face parte din lanţul global Raytheon de furnizare al sistemelor Patriot.

O mașină de curse a intrat în plin într-un grup de spectatori. Șapte persoane au fost ucise și mai multe sunt rănite grav VIDEO
O mașină de curse a intrat în plin într-un grup de spectatori. Șapte persoane au fost ucise și mai multe sunt rănite grav VIDEO
O maşină de curse a ieşit de pe traseu în timpul unei competiţii desfăşurate duminică în Sri Lanka şi a intrat într-o mulţime de spectatori şi de oficiali ai cursei, cauzând moartea a...
Doi morți și 15 răniți, după ce o șoferiță beată a intrat cu mașina într-o clădire unde avea loc o petrecere, în SUA VIDEO
Doi morți și 15 răniți, după ce o șoferiță beată a intrat cu mașina într-o clădire unde avea loc o petrecere, în SUA VIDEO
Doi copii de 8, respectiv 5 ani, au murit sâmbătă, 20 aprilie, după ce o femeie beată a intrat în viteză cu mașina într-o clădire în care avea loc o petrecere ocazionată de o zi de...
#explozie aerostar bacau, #explozie, #raniti , #explozie