Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum au intrat 11 candidați cu nota 10 la Jandarmerie, deși inițial au primit 2 sau 3. Eroarea scandaloasă a Ministerului de Interne

Marti, 26 Octombrie 2021, ora 11:37
96846 citiri
Cum au intrat 11 candidați cu nota 10 la Jandarmerie, deși inițial au primit 2 sau 3. Eroarea scandaloasă a Ministerului de Interne
11 candidați care au susținut examen de admitere în școlile de jandarmi au obținut punctaj maxim la contestații FOTO Faceboo/Jandarmeria Română

11 candidați care au susținut examen de admitere în școlile de subofițeri ale Jandarmeriei Române sunt în centrul unui scandal fără precedent după ce au fost notați cu punctaj maxim în urma contestațiilor, deși inițial notele lor au fost de 2 și de 3.

Diferența de 7 puncte între cele două evaluări este pusă în seama unei erori care aparține organizatorului concursului, adică Jandarmeria Română. În astfel de cazuri, procedura de examen impune notarea candidaților cu punctajul maxim.

Cei 11 candidați aflați acum în centrul atenției au susținut proba scrisă pentru admiterea în școlile de jandarmi de la Fălticeni și Drăgășani în cadrul Inspectoratului Județean al Jandarmeriei Prahova.

În mod normal, concursul se susținea în cadrul celor două unități de învățământ, doar că în acest an admiterea a fost organizată în fucție de restricțiile impuse de pandemie.

Proba scrisă a fost susținută la sediul inspectoratelor sau la colegii din fiecare județ.

Testele au fost unice în toată țara, doar că la Prahova s-a produs o ”regretabilă eroare”. Cei 11 candidați au primit testul aferent examenului din luna martie 2021, nu pe cel conceput de comisie pentru sesiunea din octombrie.

La corectarea lucrărilor însă, examinatorii au notat răspunsurile în funcție de baremul curent, și de aici notele extrem de mici.

Deși candidații au răspuns corect la majoritatea întrebărilor din chestionar, șablonul aplicat peste lucrare a indicat răspunsuri greșite.

Abia la recorectarea testelor comisia a realizat eroarea și a admis contestația celor 11 candidați.

Conform procedurilor privind organizarea examenelor de admitere în școlile de jandarmi, atunci când organizatorul greșește întrebările sau folosește subiecte care nu sunt în bibliografie, candidatul este absolvit de vină și este notat cu punctaj maxim, adică nota 10.

În Ordinul nr. 10 privind activitatea de management resurse umane în unitățile militare ale Ministerului Afacerilor Interne, articolul 51. aliniatul 1 prevede ca:

”În situația în care, pe parcursul desfășurării concursului sau a corectării/aprecierii și notării lucrărilor/foilor de răspuns, se constată, cel târziu până la momentul afișării rezultatelor, că grila de apreciere/corectare și notare/baremul de apreciere conține erori și/sau au fost aplicate întrebări/subiecte din afara tematicii și bibliografiei de concurs/greșit formulate/ care se repetă, comisia de concurs dispune anularea întrebării/subiectului, precum și a răspunsurilor formulate pentru respectiva întrebare/subiect și acordă, din oficiu, punctajul maxim corespunzător întrebării/subiectului tuturor candidaților”.

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Prahova a fost deschisă o anchetă internă, scopul fiind acela de a lămuri cine a provocat eroarea și cum de au ajuns subiectele din martie 2021 la candidații care au susținut proba în octombrie 2021.

Potrivit unor surse interne, este eliminată deocamdată suspiciunea unui act intenționat, totul fiind pus în seama unei ”erori de sistem”.

Doi câini periculoși care erau lăsați liberi prin Mehedinți au fost prinși de jandarmi și duși la un adăpost FOTO
Doi câini periculoși care erau lăsați liberi prin Mehedinți au fost prinși de jandarmi și duși la un adăpost FOTO
Inspectoratul de Jandarmi Mehedinţi a anunțat că doi câini din rasa Cane Corso, consideraţi a fi periculoşi, au fost prinşi de jandarmii din Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, ei...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#jandarmi, #examen, #admitere, #Jandarmeria Romana, #contestatii, #note de 10 , #jandarmi
Comentarii
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5
Poza eu-ca
eu-ca
rank 5
Dar la alti concurenti, nu au gresit? Cei care poate au fost in si