Evaziune de 57 de milioane de lei in constructii: Opt persoane retinute in Capitala

Sambata, 08 Noiembrie 2014, ora 09:523102 citiri
Evaziune de 57 de milioane de lei in constructii: Opt persoane retinute in Capitala
Foto: Opinia Timisoarei

Politistii bucuresteni specializati in investigarea fraudelor au facut, vineri, perchezitii pentru destructurarea unui grup specializat in evaziune fiscala si spalare de bani, care ar fi cauzat un prejudiciu de 57 de milioane de lei, opt persoane fiind retinute.

Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor din Politia Capitalei au pus in aplicare, vineri, 18 mandate de perchezitie domiciliara si 10 mandate de aducere, pentru destructurarea unui grup specializat in evaziune fiscala si spalare de bani.

In urma cercetarilor efectuate, a reiesit ca doi dintre suspecti ar fi contractat in numele a doua societati comerciale mai multe lucrari de constructii, pe care, ulterior le-ar fi subcontractat pentru sume de bani mult mai mici sau le-ar fi executat chiar cu angajatii proprii.

In vederea diminuarii obligatiilor fiscale, acestia ar fi inregistrat achizitii fictive de la 12 societati comerciale, transferand astfel sumele de aproximativ 114.000.000 de lei, 5.000.000 de euro si 506.000 de dolari americani, bani care ulterior ar fi fost retrasi in numerar prin intermediul altor societati cu comportament de tip fantoma.

Sumele de bani astfel obtinute, ar fi fost introduse in alte circuite economice si financiare, in vederea disimularii si ascunderii originii fondurilor, folosindu-se in acest sens atat societati comerciale de tip fantoma, cat si societati de tip offshore.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infractionala a fost estimat la aproximativ 57.000.000 de lei.

Politia Capitalei continua cercetarile in acest caz, sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani, cu opt banuiti in stare de retinere, urmand a fi prezentati magistratilor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News