Evazioniști săltați de poliție după ce timp de aproape un an au vândut electrocasnice pe internet fără să înregistreze tranzacțiile VIDEO

Joi, 18 Noiembrie 2021, ora 09:592987 citiri
Evazioniști săltați de poliție după ce timp de aproape un an au vândut electrocasnice pe internet fără să înregistreze tranzacțiile VIDEO
Poliția a făcut percheziții la evazioniști

Anchetatorii au descoperit că infractorii achiziționau produsele prin firme fantome și le revindeau pe internet, inclusiv prin site-uri cunoscute.

Joi, 18 noiembrie, poliția economică a descins la 14 adrese din București și Călărași.

Potrivit Poliției Capitalei, ”în perioada ianuarie 2019 - prezent, mai multe societăți comerciale au achiziționat diverse produse, în special electrocasnice și articole de uz gospodăresc din complexuri comerciale de tip en-gros, pe care le-ar fi depozitat la puncte de lucru nedeclarate și ulterior le-ar fi comercializat în spațiul on-line, fără a evidenția in contabilitate operațiunile comerciale efectuate”.

Livrarea produselor către clienți se realiza prin intermediul firmelor de curierat, cu declararea fictivă a expeditorului. Surse judiciare spun că aceștia vindeau inclusiv pe eMAG Marketplace, chiar de Black Friday.

Au fost puse în aplicare și ai multe mandate de aducere, audierile urmând să se desfășoare la sediul subunității de poliție.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News