Eugen Nicolaescu, dupa audierea la DNA in dosarul lui Calin Popescu Tariceanu: "Am declarat adevarul"

Vineri, 15 Ianuarie 2021, ora 13:55 4111 citiri
Captura FB/Marian Ceausescu

Eugen Nicolaescu a fost audiat vineri de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul lui Calin Popescu Tariceanu. Nicolaescu a fost citat in calitate de martor in dosarul in care fostul presedinte al Senatului, Calin Popescu Tariceanu, este acuzat ca ar fi luat o spaga de 800.000 de euro.

"Am fost citat in calitate de martor pentru o audiere in dosar penal la solicitarea avocatilor din dosarul respectiv. Am declarat adevarul", a declarat Eugen Nicolaescu la iesirea din sediul DNA.

"Este vorba de modul in care functiona la vremea respectiva USL-ul, ministerul si asa mai departe", a mai spus Nicolaescu.

Acuzatii de luare de mita

Luni, DNA a cerut Parchetului General sesizarea presedintelui Klaus Iohannis pentru inceperea urmaririi penale pe numele lui Calin Popescu-Tariceanu pentru luare de mita, pe vremea cand acesta ocupa functia de prim-ministru.

Potrivit DNA, solicitarea are in vedere ca, in acest moment, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ca persoana pentru care se cere efectuarea urmaririi penale ar fi primit, in mod indirect, in perioada 2007 - 2008, de la reprezentantii unei companii austriece, foloase materiale in valoare de 800.000 de dolari, constand in plata unor servicii de consultanta.

"In schimb, acesta si-ar fi exercitat atributiile astfel incat sa fie adoptate o serie de hotarari de guvern in favoarea companiei. Suma de 800.000 de dolari, reprezentand un comision din valoarea platilor facute de statul roman catre companie, ar fi fost folosita in beneficiul demnitarului, pentru acoperirea unor cheltuieli de campanie electorala, fiind transferata in baza unor contracte fictive incheiate cu mai multe companii offshore", sustin anchetatorii.

DNA precizeaza ca dosarul a fost constituit in 2018, in urma reunirii a trei dosare penale, dintre care unul a fost preluat la cererea autoritatilor judiciare austriece.

Tariceanu a luat act de acuzatiile DNA, spaga de 800.000 de dolari: Acest dosar pleaca de la o serie de premise false si aberante

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com