Ultima metodă de înșelătorie pe site-urile de imobiliare. Cum sunt ademeniți oamenii care încearcă să-și vândă un apartament

Miercuri, 15 Septembrie 2021, ora 10:33
8868 citiri
Ultima metodă de înșelătorie pe site-urile de imobiliare. Cum sunt ademeniți oamenii care încearcă să-și vândă un apartament
Escrocheria se desfășoară pe internet, iar naivii pot cădea în plasă FOTO Pixabay

Un nou tip de inșelătorie circulă în mediul online, iar principalii vizați sunt persoanele care au postat anunțuri cu vînzări de apartamente pe site-urile de imobiliare. Aceștia sunt contactați pe email, la început cu întrebări nevinovate, apoi le este vândută o întreagă poveste - cu refugiați din Siria, victime ale regimului Assad, etc., - și le sunt promise sume uriașe de bani.

Un cititor Ziare.com semnalează o posibilă tentativă de fraudare în mediul online, victimele fiind racolate din rândul celor care fac anunțuri de vânzare a unor proprietăți. Cititorul nostru arată că după ce a pus un anunț de vânzare a unei proprietăți a primit următorul email: „Buna ziua, Sunt interesat să-ți cumpăr proprietatea pe care ai enumerat-o în anunț (Directproprietar) de la tine, te rog să mă întorci dacă sunt încă disponibile pentru vânzare. Vă mulțumim așteptând răspunsul dvs. urgent. Doamna Ameerah Mohammed”.

După ce transmite că anunțul este valabil, cititorul primește un email în care „doamna Ameerah Mohamed” spune, într-o română din care reiese că e traducere cu Google Translate, o poveste dramatică despre cum încearcă ajungă în România fugind din Siria, unde deține 6,8 milioane de euro, dar are nevoie de cineva care să o ajute să introducă banii în țară în schimbul unui comision de 10 la sută din sumă.

„După cum probabil știți sau nu, sancțiunile impuse de Statele Unite și de Uniunea Europeană fac aproape imposibilă realizarea cu succes a oricărui tip de investiție aici, în Siria, sau transferul de bani către alte părți ale lumii de aici prin intermediul băncii. Din acest motiv, sper într-o mare încredere să vă solicit că aș putea să vă trimit acești bani prin jetul Crucii Roșii care a venit aici din Europa pentru a transporta ajutoare, astfel încât cutia de bani să poată fi trimisă prin jetul Crucii Roșii înainte de a pleca în țara dvs. pentru a vă fi predată în scopuri investiționale în țara dvs. Deci, am decis să găsesc pe cineva care este autentic și nu nedemn.

De aceea m-am dus la site-ul paginii securizate unde pot fi sigur că persoana este o persoană reală și demnă de încredere. Cred că pot avea încredere în tine; îți dau 10% din suma totală (6, 8 milioane de Euro) pentru sprijinul tău, sper că sunt corect cu oferta? Chiar acum, eu sunt foarte atent cu modul în care am comunica pentru a reduce orice fel de risc până când banii ajunge în cele din urmă în grija ta.

Unde mă aflu acum, putem comunica doar prin intermediul facilităților de comunicare ale Crucii Roșii, care îmi permit doar să trimit e-mailuri, dar nu pot efectua apeluri telefonice acum, deoarece nu există nicio rețea în zona Bab Al Salaam, deoarece a fost blocată și utilizată de Assad distruge guvernul.

Tot ce vă cer este să-mi permiteți să înregistrez lotul pe numele dvs. ca comoară a familiei și vă așteptați să-l recuperați odată ce este în Europa. Nu va exista niciun risc în această afacere; am făcut aranjamentul necesar pentru livrarea în siguranță a cutiei în locația preferată cu un agent al Crucii Roșii din Europa care va aduce cutia în țara dvs”, este o parte a mesajului primit de cititorul Ziare.com.

Alt email, același tipar

Printr-un alt email, după același tipar, Sophia din Sudan îi cere românului să o ajute să introducă în România 5,4 milioane de dolari în schimbul unui comision de 15 %.

„Doresc să vă contactez personal pentru o relație de afaceri pe termen lung și asistență pentru investiții în țara dumneavoastră. Tatăl meu memoriei binecuvântate a depus suma de 5.400.000.000 de SUA într-o bancă internațională cu numele meu ca rudă apropiată. Cu toate acestea, vă voi trimite documentele necesare pentru confirmarea acceptării dvs. pentru a mă ajuta la transferul și investiția fondului. Vă voi răsplăti cu 15% din suma totală pentru asistență”, a scris Sophia.

Cititorul arată că nu a mai continuat dialogul, dar dacă ar discuția ar fi continuat este convins că s-ar fi ajuns să i se ceară „binefăcătorului” date de cont în urma cărora ar fi fost lăsat fără bani pe card.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#online, #escroci, #frauda Internet , #eveniment