Dr. Emilian Imbri: Nu am invins. Depinde si de cat de dragalas e virusul asta in continuare

Sambata, 15 Mai 2021, ora 22:27
3285 citiri
Dr. Emilian Imbri: Nu am invins. Depinde si de cat de dragalas e virusul asta in continuare
Dr. Emilian Imbri FOTO captura video

Doctorul Emilian Imbri, fost manager al Spitalului "Victor Babes" si specialist in sanatate publica, considera buna masura de relaxare a restrictiilor, insa atrage atentia asupra faptului ca pandemia nu a luat sfarsit.

Medicul a vorbit, intr-o interventie la postul B1 TV, si despre campania de imunizare anti-COVID, sustinand ca este nevoie ca cel putin 60% din populatie sa fie vaccinata.

"Eu nu pot sa privesc decat cu bucurie (relaxarea restrictiilor - n.r.), pentru ca, pentru mine, un fenomen-pilot a fost anul trecut, cand am primit Ordinul ministrului prin care Spitalul Babes devenea spital COVID. Acela a fost un experiment-pilot. Nu stiam ce ne asteapta, nu siam ce va veni si nu stiam cati mai iesim de acolo. Si iata ca am ajuns la evenimente-pilot cu teatre, cu opera cu cinematografe si iesit pe strada fara masca. Deci e un lucru bun. Cat va dura e intrebarea. Eu nu sunt un sceptic, dar am niste mici retineri ca, fereasca Dumnezeu!, de cei care se vor imbolnavi poate, poate si vor spune "din cauza ca ne-a spus premierul sa iesim fara masca, pentru ca noi n-am fi iesit altfel". Sunt si carcotasi in Romania. Nu, nu va fi asa", este convins Dr. Emilian Imbri.

Acesta sustine ca fenomenul este tinut acum intr-o oarecare masura sub control, insa acest lucru nu se datoreaza doar vaccinarii. "Sunt 120.000 vaccinati azi din care 50.000 cu prima doza. Haideti sa luam in calcul 50.000 de vaccinati azi, ca restul sunt obligatoriu sa vina la a doua doza si nimeni n-o sa lipseasca de la a doua doza. Si 50.000 e bine. Cand vom ajunge la 7 - 8 milioane, atunci Romania se va situa cam la 60% din populatie (vaccinata) si specialistii vor putea spune ca deja suntem asigurati dintr-un punct de vedere", este de parere Imbri.

Medicul avertizeaza asupra faptului ca pandemia nu s-a incheiat si ca exista in continuare o serie de riscuri. "Eu sunt bucuros ca oamenii au iesit. Eu va spun ca asa ieseau si acum cateva saptamani, dar cu teama sa nu-i prinda, sa nu-i filmeze, sa nu-i amendeze. Mai putin cu amenda... Azi au iesit fara teama - asta e singura deosebire. E un semn bun, dar nu trebuie privit cu bucuria invingatorului. Nu am invins si, indiferent ce se spune, depinde foarte mult si de cat de dragalas e virusul asta in continuare si cat ne lasa o pauza", a declarat dr. Emilian Imbri, pentru B1 TV.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Emilian Imbri, #Emilian Imbri coronavirus, #coronavirus Romania, #relaxare restrictii coronavirus , #coronavirus
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Adecăăă... mer'i și matale pre praftica de-ac-un secol, că nu se