Elicopterul SMURD Iasi, in misiune la Chisinau pentru preluarea unui medicament necesar unui pacient din Bucuresti

Sambata, 14 Noiembrie 2020, ora 18:29 3416 citiri
Foto: radioiasi.ro

Elicopterul SMURD din Iasi a efectuat un zbor pana la Chisinau pentru a salva un pacient roman, anunta Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Echipajul medical a luat un medicament din Republica Moldova pe care l-a transportat pana la Galati. De acolo, pachetul a fost preluat de un alt elicopter SMURD pentru a fi dus la un spital din Bucuresti.

Potrivit IGSU, sambata un echipaj aero-medical SMURD Iasi a efectuat o interventie pentru a prelua de la Chisinau ser antitetanic, destinat unui pacient din Romania in varsta de 20 de ani.

Operatiunea a avut loc pentru salvarea barbatului care avea nevoie urgenta de medicament. Elicopterul cu echipajul medical a aterizat la ora 11:34 pe stadionul Dinamo din municipiul Chisinau, unde a fost asteptat de medicii din Republica Moldova care au oferit preparatul.

La scurt timp, acesta a decolat si a zburat spre Galati, de unde medicamentul a fost preluat de un alt echipaj si transportat pe calea aerului la Bucuresti. Serul antitetanic urmeaza sa ajute pacientul in varsta de 20 de ani internat la Spitalul Universitar de Urgenta Doctor Carol Davila din Bucuresti, conform sursei citate.

IGSU a mai precizat ca misiunea de sambata a fost cea de a 21-a interventie aero-medicala SMURD realizata de la inceputul anului 2020 pe teritoriul R. Moldova.

Cititi si:

Un elicopter SMURD a intervenit pentru a salva un barbat spanzurat la Huedin

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii