Elicopter SMURD prabusit in R. Moldova: Ancheta de proportii, cadavre repatriate in Romania

Vineri, 03 Iunie 2016, ora 10:58
4426 citiri
Elicopter SMURD prabusit in R. Moldova: Ancheta de proportii, cadavre repatriate in Romania
Foto: Captura video Youtube/ SPCSE al MAI

Dupa prabusirea elicopterului SMURD in Republica Moldova, in urma careia toti cei patru membri ai echipajului au murit, premierul Dacian Ciolos a anuntat o ancheta de amploare, iar secretarul de stat in MAI Raed Arafat a venit cu noi informatii despre trupurile victimelor.

Acesta din urma a anuntat, vineri dimineata, ca necropsiile celor patru cadavre s-au incheiat in Republica Moldova si ca urmeaza ca trupurile sa fie repatriate in cursul acestei zile, scrie News.ro.

Arafat, care este si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a ajuns vineri dimineata la locul prabusirii elicopterului, in localitatea Haragis din Republica Moldova. El a spus ca autopsia si identificarea victimelor s-a realizat in cursul noptii de joi spre vineri, la Chisinau.

Arafat a mai declarat ca elicopterul prabusit avea verificarile la zi: "Am inteles ca ultima verificare mare a fost facuta in februarie, iar verificarile celelalte periodice au fost facute la timp".

Ancheta comuna Romania - R.Moldova

La randul sau, premierul Dacian Ciolos a anuntat, vineri dimineata, ca azi-noapte a fost finalizat un protocol intre parchetele generale din Romania si Republica Moldova, astfel incat procurorii romani sa participe la ancheta privind prabusirea elicopterului SMURD. Mai mult, exista si posibilitatea ca autoritatile romane sa preia complet controlul cercetarilor.

"Aseara s-au deplasat doua echipaje de la MAI de la criminalistica de la Parchetul General de la noi, au ajuns dimineata la locul faptei. Sunt acolo si au inceput activitatea impreuna cu colegii moldoveni", a declarat Ciolos. Raed Arafat a mers in Republica Moldova odata cu aceata echipa de ancheta de la noi.

Premierul a precizat ca "azi-noapte tarziu s-a finalizat un protocol intre Parchetul General din Romania si cel din Republica Moldova care sa permita specialistilor romani sa participe la ancheta, si nu doar sa asiste".

"Din cate am inteles, autoritatile moldovene ar fi chiar de acord ca autoritatile romane sa preia complet controlul anchetei", a precizat Ciolos.

Prim-ministrul roman a multumit autoritatile moldovene pentru modul in care s-au mobilizat si, pe langa asta, le-a cerut ministrilor romani de Interne si al Sanatatii sa sprijine familiile membrilor echipajului care au murit.

Elicopterul SMURD s-a prabusit, joi dupa-amiaza, in raionul Cantemir, in timpul unei misiuni in Republica Moldova. La bord se aflau cei patru membri ai echipajului - pilotul Doru Gavril, 53 de ani, copilotul Voicu Socae, 36 de ani, medicul Mihaela Dumea, 39 de ani, si asistentul medical Sandu Gabriel, 38 de ani - care au murit la impact.

Misiunea in care cei patru au murit era al 12-lea zbor al acestui elicopter in Republica Moldova, in baza acordului transfrontalier pentru interventii in caz de urgente medicale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#necropsie victime elicopter SMURD, #ancheta elicopter SMURD , #elicopter SMURD prabusit