Elevii stau acasa, dar profesorii nu: FSLI cere ca scolile sa fie complet inchise pentru dezinfectie

Marti, 10 Martie 2020, ora 17:075784 citiri
Elevii stau acasa, dar profesorii nu: FSLI cere ca scolile sa fie complet inchise pentru dezinfectie
Foto: Arhiva Pixabay.com

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) solicita Guvernului ca, in perioada suspendarii cursurilor scolare "sa ramana acasa, pe langa elevi, si cadrele didactice, personalul didactic auxiliar si nedidactic", iar spatiile de invatamant sa fie dezinfectate de catre echipele specializate ale Directiilor de Sanatate Publica.

Solicitarea vine prin intermediul unui comunicat de presa remis Ziare.com, FSLI reamintind ca autoritatile au decis "suspendarea cursurilor in invatamantul preuniversitar de stat si privat in perioada 11-22 martie 2020, ca masura de preventie privind raspandirea COVID-19".

"FSLI solicita Ministerului Educatiei si Cercetarii ca in aceasta perioada toti angajatii din educatie sa ramana acasa - personal didactic, didactic auxiliar si nedidactic - asa cum se intampla si cu elevii. Nu credem ca este benefica prezenta cadrelor didactice, dar nici a personalului didactic auxiliar si a celui nedidactic in unitatile scolare, in conditiile in care si aceste persoane pot transmite virusul.

Pe perioada suspendarii cursurilor scolare, trebuie facuta dezinfectia spatiilor de invatamant de catre cei care au aceasta atributie. In caz contrar, nu facem decat sa umblam cu jumatati de masura, ceea ce se va dovedi ineficient cu totul in aceasta situatie speciala", se mai arata in comunicatul citat.

Totodata, FSLI considera ca este oportun si "sa fie suspendata orice activitate scolara sau extrascolara, prin care parintii sau copiii sunt expusi spatiilor aglomerate".

"In acest sens, consideram ca ar trebui amanata evaluarea psihosomatica pentru copiii ai caror parinti solicita inscrierea la clasa pregatitoare, inainte de implinirea varstei de sase ani", precizeaza sursa citata.

De asemenea, sindicatele cer Ministerului Educatiei "sa identifice cele mai bune solutii pentru recuperarea materiei corespunzatoare perioadei in care cursurile scolare sunt suspendate", propunand ca acest lucru sa se faca in cadrul programului "Scoala altfel".

Citeste mai multe despre:

C.B.

Comentarii
Traiannn
rank 5
Foarte bine ! La vremuri exceptionale, masuri exceptionale .